Izbor uredništva

Peović bi ukinula mirovine pripadnicima hrvatske vojske, Pavliček: ‘Što je s partizanskim mirovinama?’

Katarina Peović (Radnička fronta) zatražila je u Saboru da se ukinu mirovine u ukupnom iznosu od 23,4 milijuna kuna za pripadnike hrvatske domovinske vojske.

Njen prijedlog komentirao je saborski zastupnik Marijan Pavliček.

“Zemljo otvori se! Nije vic, nije šala…. ovo traži saborska zastupnica u Hrvatskom saboru. Katarina Peović, ako već želite pomoći socijalno ugroženima, predlažem za početak smanjenje boračkih (partizanskih) mirovina koje postoje još od davne 1945. godine. Lp iz moderne Hrvatske”, poručio je Pavliček.

Podsjetimo, Peović je svojim prijedlozima o mirovinama već izazivala burne reakcije javnosti. Tako je prošle godine kritizirala povlaštene mirovine koje primaju hrvatski branitelji Domovinskog rata i inavlidi.

“Mirovinu veću od 8.000 kuna među 1,1 milijuna “običnih” umirovljenika ima svega 3,658 njih, a među cca 70.000 branitelja njih čak 11,342! Smanjimo nejednakost između “povlaštenih” i “običnih” umirovljenika.”, napisala je.

Peović je i članica saborskog Odbora za ratne veterane, koja je nakon svog imenovanja poručila:

“Prvo što me zanima je kako je moguće da 25 godina nakon rata broj veterana i dalje raste i kakve beneficije imaju veterani iz 2000-ih. S ovakvim rastom broja veterana, HDZ bi bez problema srušio i proračun Kine.”, napisala je prije godinu dana.

Čime se bavi saborski Odbor za ratne veterane?

Odbor se bavi poslovima utvrđivanja i praćenja provođenja politike, a u postupku donošenja zakona i drugih propisa Odbor ima prava i dužnosti matičnoga radnog tijela u područjima koja se odnose na:

zaštitu žrtava velikosrpske agresije i pobune u Republici Hrvatskoj
-zaštitu prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
-zaštitu vojnih i civilnih invalida Domovinskog rata i svih sudionika Domovinskog rata i članova njihovih obitelji
-zaštitu vojnih i civilnih invalida te veterana II. svjetskog rata
-zaštita prava bivših političkih zatvorenika
-zaštitu ostalih žrtava totalitarnih režima

Katarina Peović je rodbinski vezana za pripadnike NOB-a

Katarina Peović je rodbinski vezana za pripadnike NOB-a

Predsjednička kandidatkinja Katarina Peović rođena je u Zagrebu 1974. godine. Komparativnu književnost i kroatistiku je završila na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (1993-1999.) Na istom je fakultetu magistrirala i doktorirala u polju kulturalnih studija. Od 2004. do 2005. bila je asistentica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu. Od 2005. godine zaposlena je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci (2005. asistentica, 2012. docentica) gdje predaje kolegije iz područja kulturalne teorije.

Uređivala je književno-teorijski časopis Libra Libera (1999-2018.), te emisiju Elektrosfera Trećeg programa Hrvatskog radija (2008-2009.). Autorica je dviju knjiga Mediji i kultura (2012.) i Marx u digitalnom dobu (2016.), a pisala je za Zarez i H-Alter.

Od ožujka 2017. godine članica je Radničke fronte, komunističke političke stranke s neskrivenim totalitarnim  tendencijama, koje su naročito izašle na vidjelo na videu koji je potajno snimljen na jednom od njihovih sastanaka na kom su planirali preuzimanje vlasti uz pomoć čak i odreda batinaša, a snimka je povučena s Youtubea jer se “antikapitalist” Kapović pozvao na – “autorska prava”. Obnašala je funkciju rotacijske zastupnice Radničke fronte u Skupštini grada Zagreba (od siječnja do rujna 2018.) gdje je RF dio kluba Lijevog bloka koji osim Radničke fronte čine stranke Zagreb je naš, Nova ljevica i Za grad.

Pristranost Katarine Peović možemo razumijeti i iz razloga jer su joj otac i stric bili sudionici NOB-a kao djeca partizani, dok joj je djed bio i predratni komunist”. Njezina prabaka bila je Kata Poljičanin, ud. Joze, rođena 1885. god. u Segetu Gornjem, član KPJ, s učešćem u NOR-u od 1941. god čiju sliku možete vidjeti ispod teksta.

Iz svega navedenog nam je jasno zašto se dotična nikada neće zalagati za smanjenje ili ukidanje partizantskih mirovina.

Isto nam je razumljivo zašto traži ukidanje mirovina za naše branitelje. Razlog je jednostavan. Hrvatski branitelji su stvorili državu koju ona kao i njezini preci nikada nisu željeli i protiv koje su se i borili. Njezini preci oružjem, a ona danas svim ostalim sredstvima koja su joj na raspolaganju.

Kata Poljičanin Tag - Portal Dnevnih Novosti

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button