Izbor uredništva

Od Jadranke Kosor do Andreja Plenkovića HDZ radio u prilog onomu što zastupaju Katarina Pejović, Ženska mreža i LGBTiQ+-aktivisti

Od Jadranke Kosor do Andreja Plenkovića na čelu, HDZ je kao vlast jako mnogo učinio na promicanju onoga što je na Trgu demonstrativno, agresivno i boljševički zastupala Katarina Peović.

Svaki katolik i svaki član i svaki dosadašnji ili budući glasač HDZ-a morao bi se zapitati i tražiti decidiran odgovor od vodstva svoje stranke i od njezinih ideoloških komisija kako se prema subotnjim zbivanjima na Trgu Junačkoga Jahača.

I ne samo prema tome nego i prema pitanjima prava na život, dakle pobačaja, prema pitanjima zastupanja katoličkih, kršćanskih i demokršćanskih vrijednosti i općenito prema onim svjetonazorskim pitanjima prama kojima sve liberalne, socijalističke i druge stranke imaju vrlo odlučna i vrlo određena stajališta i gledišta.

Prizor na Trgu bana Jelačića bio je u subotu vrlo slikovit: na jednoj strani molili su katolici koji žele na Trgu moliti krunicu: za život, domovinu i vrijednosti u koje vjeruju.

Na drugoj strani bili su agresivni „protuprosvjednici“ (kao da bi krunica bila prosvjed!), koje je okupilo protivljenje molećim katolicima i mržnja prema njima i onomu što zastupaju i za što javno mole.

“Kulturni ratovi” u tijeku su, rekao bi Zoran Milanović. Za kojeg se zna na čijoj je strani.

Od Jadranke Kosor do Andreja Plenkovića na čelu, HDZ je kao vlast jako mnogo učinio na promicanju onoga što je danas na Trgu demonstrativno, agresivno i boljševički zastupala Katarina Pejović, zastupnica i čelnica takozvane Radničke fronte, u društvu sa Ženskom mrežom, LGBTIQ+-aktivistima i svekolikim takvim, prečesto po porijeklu i cilju boljševičko-soroševskim ili otvoreno protuhrvatskim aktivistima.

Od zakona o diskriminaciji pa do Istanbulske konvencije, od destrukcije braka i obitelji pa do protežiranja agresivnih skupina duginih boja i pune potpore borbi za ozakonjenje „prava“ na pobačaj, a protiv pozdrava iz Domovinskog rata i uz odricanje od svega hrvatskoga i katoličkoga što je bilo komu neprihvatljivo, odbojno, „pretjerano“, „usko“ ili „isključivo“.

Sve se to zna, i potvrđivano je na milijun većih i manjih, bitnih i nebitnih primjera.

HDZ-ova vlast pravi se hrvatskom, iako to nije, i pravi se (pro)katoličkom, iako to nije. No ona nipošto ne želi da se vidi da je tako: „da se Vlasi ne dosjete“. Pa kada god može, zabije glavu u pijesak i – šuti. Skriva se. „Njonji-njonji!“, kako bi rekao publicist Nenad Piskač.

Stanite malo! Stat ćemo! Pitajte – čut ćemo!

Stanite malo, nemojte pretjerivati, reći će i dalje oni koji su privrženi Plenkoviću i „njegovu“ HDZ-u, nije to tako kako tvrdite, vi sigurno i napadajući njegovu šutnju o zbivanjima na Trgu radite za Milanovića, a on, naravno, radi za Ruse, a Rusi, naravno, rade za… !

No dobro, mora se takvima odgovoriti: Vi koji i dalje vjerujete da spomenuta Impozantna Persona i spomenuta Velika Stranka doista izražava i zastupa vaše i hrvatske i katoličke vrijednosti, dopustite nam ipak, prije nego što zabranite i moljenja krunice i vjersko znakovlje po trgovima, da jednu i drugu javno upitamo: Kako gledate na subotnje događaje na Trgu, kakva su vaša stajališta o molitvi, životu i zabranama?

Točnije, pitajte ih vi sami da vam odgovore – čut ćemo! Pitajte, što čekate?!

Pitajte je li HDZ čuvar ili zatirač hrvatskih tradicija!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hrvatskonebo.org

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button