Domovina

Karamatić razmontirao Pilsela i Ivu Komšića: Politički nerelevantni sitni plaćenici

Ivo Komšić, nametnuti član Predsjedništva RBiH i bivši sarajevski gradonačelnik, objavio je novu knjigu pod nazivom „Tuđmanov haški profil, udruženi zločinački poduhvat na BiH“.

U razgovoru za “Avaz” on ističe da je knjiga nastala na osnovu arhive Haškog tribunala.

– Ovo je vrlo važna knjiga čiji naslov govori o čemu se radi. Ona je nastala na arhivi Haškog suda koju ima Informativni centar Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju ovdje u Sarajevu. Knjiga je, dakle, rađena na arhivskoj građi, koja je autentična, veoma važna i ne odstupa od onoga što je Haški sud utvrdio.

Ja sam iz te arhive izvukao sve ono što mi je bilo važno za moju osnovnu tezu – da je na čelu udruženog zločinačkog poduhvata bio Franjo Tuđman zajedno sa svojim ministrom Gojkom Šuškom i zapovjednikom hrvatske vojske Jankom Bobetkom. To je utvrdio Haški sud, ja sam to samo objelodanio i pokazao o čemu se radi – rekao je Komšić.

U svom tekstu od neki dan, Komšića je spominjao i Drago Pilsel. Podsjetimo, Pilsel je, a o čemu je Bild.ba već pisao, nakon što se saznalo da je honorarac Željka Komšića, svoje honorarenje kod Željka Komšića negirao potvrdivši da je ono istinito.

U istom tekstu je, osim neutemeljenih napada na hrvatske novinare i medije u BiH, iznio i par nebuloza o važnosti spomenute knjige Ive Komšića.

O Komšićevoj knjizi i Pilselovim negiranjima logike smo za komentar upitali predsjednika HSS-a u BiH Marija Karamatića.

Karamatić nije štedio ni jednog ni drugog.

“Ukratko, oba ih smatram politički totalno irelevantnim osobama kao i ovaj “uradak”. To su sitni plaćenici čija će književna promocija biti kao nešto bitna od Baščaršije do Ilidže i čiji utjecaj u tim granicama i završava. Nadam se da su barem dobru cijenu postigli kod svojih mentora i da im se honorar mjeri barem u tisućama jer za ovakvo pljuvanje po svome narodu to zaslužuju”, rekao je Karamatić u izjavi za portal Bild.ba.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Bild.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button