DomovinaVijesti

Pogledajte zastrašujuće slike požara iznad Trogira

Požar kod Trogira iznad Segeta Gornjeg opet se aktivirao. Vatrogasci su već izrazili zabrinutost da se požar može opet aktivirati kad zapuše vjetar. Vatrogascima su u pomoć pozvane zračne snage. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara koji je izbio jučer u Segetu Gornjem iskrenje dalekovoda, objavila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska. Iskrenje je prouzročeno kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova.

Na magistrali, odnosno na obilaznici oko Trogira, dežuraju vatrogasni kamioni, promet se odvija jednim prometnim trakom i regulira ga policija. Protekle noći vatrogasci su obranili kuće u Segetu Gornjem i benzinsku postaju Perić, od kojih je požar bio udaljen stotinjak metara. Dosad je opožareno 700 hektara makije, borove šume i maslinika. Ovo je najveći ovogodišnji požar.

Prema trenutno raspoloživim podacima, na terenu su od domicilnih snaga ukupno 123 vatrogasca sa 54 vatrogasna vozila.

– Požar je još uvijek vrlo aktivan i radi se na gašenju. Dignute su snage Državne intervencijske postrojbe Dubrovnik i Split, te vatrogasne snage iz tri županije. Tu su društva s operativnih područja Makarska, Omiš, Solin, Split, Kaštela, Trogir – rekao je zapovjednik DVD-a kaštela Darko Maretić.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button