Ljepota i zdravlje

Njemački liječnici otkrivaju koliko je djece od 5-18 godina umrlo od covida

Njemački liječnici-znanstvenici izvijestili su u ponedjeljak da niti jedno zdravo dijete između 5 i 18 godina nije umrlo od Covida u Njemačkoj u prvih 15 mjeseci epidemije. Niti jedno!

Čak i uključujući djecu i adolescente sa značajnijim komorbiditetima, samo šest osoba u toj dobi je umrlo, otkrili su istraživači.

Njemačka je najveća europska država s više od 80 milijuna ljudi, uključujući oko 10 milijuna djece i adolescenata školske dobi. Ozbiljna bolest također je bila iznimno rijetka.

Šanse da zdravo dijete u dobi od 5 do 11 godina zahtijeva intenzivnu njegu za Covid bile su oko 1 prema 50.000, otkrili su istraživači.

Za stariju i mlađu djecu izgledi su bili nešto veći, oko 1 prema 8.000.

Umrlo je još osam dojenčadi i male djece, uključujući petero s već postojećim stanjima.

Ukupno je od Covida umrlo 14 Nijemaca mlađih od 18 godina, otprilike jedan mjesečno.

Oko 1,5 milijuna njemačke djece ili adolescenata zaraženo je Sars-Cov-2 između ožujka 2020. i svibnja 2021., otkrili su istraživači. “Općenito, teret teškog tijeka bolesti ili smrti u djece i adolescenata povezan sa SARS-CoV-2 je nizak”, izvijestili su istraživači. “Čini se da je to osobito slučaj za djecu od 5-11 godina bez popratnih bolesti.” Istraživači su svoje nalaze izvijestili u radu na 18 stranica objavljenom na poslužitelju za pretisak medrxiv u ponedjeljak.

Podaci potječu iz njemačkog registra koji je osnovan u ožujku 2020. s ciljem zabilježiti sve hospitalizacije osoba mlađih od 18 godina s Covidom. Na sudjelovanje su pozvane sve njemačke dječje bolnice, specijalisti za dječje zarazne bolesti i pedijatrijska društva.

Njemačka: Studija – Niti jedno zdravo dijete od 5-18 godina nije umrlo od covida. Niti jedno!!

Kompletnu studiju možete pogledati OVDJE.

Britanski istraživači objavili su slične nalaze, izvještavajući da je samo šestero zdrave djece (uključujući i onu mlađu od 18 godina) od 12 milijuna umrlo od Covida.

S obzirom na poznate rizike od miokarditisa izazvanog cjepivom kod mladih muškaraca, činjenicu da je Pfizer testirao svoja mRNA cjepiva na jedva 3000 djece 5-11 i pratio većinu njih samo tjednima nakon druge doze, njemački podaci ponovno postavljaju pitanje kako zdravstvene vlasti mogu opravdati poticanje djece ili tinejdžera na cijepljenje.

Ali imaju. Stoga će roditelji morati odlučiti što je najbolje za njihovu djecu (barem u onim državama koje zabranjuju fanaticima cjepiva da pokušavaju cijepiti tinejdžere bez pristanka roditelja).

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
staronormalno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button