Domovina

Mesić u Srbu: “HOS-ovci nisu branili Hrvatsku i treba ih ukinuti”

U Srbu se u utorak obilježila 80. godišnjica podizanja ”ustanka”, a nakon dramatičnih okolnosti ovogodišnje komemoracije Milorad Pupovac je obećao kako će učiniti sve što im stoji na raspolaganju da se ustaški pozdrav ‘za dom spremni’ i ustaško znakovlje zabrani te da u društvu stvore moralni osjećaj da taj pozdrav prestane imati pravo građanstva i javnosti u Hrvatskoj.

Pupovac i Mesić u Srbu

Pupovac i Mesić u Srbu

Uz predsjednika SDSS-a, govorio je i bivši predsjednik Stjepan  Mesić, koji je u Srbu upozorio na pokušaje ”historijskog revizionizma”, osudivši hrvatsku vlast koja “plaća politička strašila koja istražuje navodno djelovanje Jasenovca nakon rata”.

“Ta je mržnja proizvedena. Ono što je zajedničko tim larmadžijama je zaljubljenost u hrvatski budžet. Od tu treba krenuti”, rekao je Mesić i upozorio da se “za doma spremni” ne smije tolerirati i da “HOS-ovci nisu branili Hrvatsku”.

“Tadašnji ministar policije Josip Boljkovac pozvao je vođe HOS-a na razgovor. Nije dugo trajao. Samo ih je pitao žele li da objavi s kim su sve radili. Ne treba, ne treba, odgovorili su i odmah raspustili HOS. Njih nije bilo u nikakvim bitkama”, ispričao je Mesić i pozvao da se ukinu udruge koje u svom statutu imaju protuzakonite pozdrave, čime bi se zauvijek riješio problem.

Mesić je istaknao u Srbu i kako su ustaše pobile jedanaest članova njegove porodice i praktički cijelu porodicu njegove supruge.

“Došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku: Nikada više ustašluka i nikad više fašizma! Poklonimo se onima koji su nam donijeli slobodu”, zaključio je Mesić, prenose Novosti.

U sljedećem video prilogu ćemo se prisjetiti kako je govorio Stipe Mesić “Ustaša”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button