Domovina

“NOVINAR” BORIS DEŽULOVIĆ, KRIV!

Hrvatski novinar, putopisac i kvizaš Robert Pauletić dobio je spor protiv novinara Borisa Dežulovića nakon gotovo šest godina. Dežulovića je tužio za uvredu zbog članaka “Slobodni fejsbuk” u 918. broju “Novosti” objavljenog 21. srpnja 2017.

Njegovu Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

BORIS DEŽULOVIĆ, KRIV.

Gotovo šest godina trajalo je suđenje povodom moje kaznene prijave za uvredu protiv Dežulovića. Na kraju čudesno hrabri i uvijek britki Dežulović, kojeg je na sudu branio sin Viktora Ivančića, nije dolazio na ročišta

Jednom je bio na sajmu knjiga, drugi put je bio bolestan, treći put tobože nije uredno primio poziv (a jest). Valjda se hrabri Dežulović nadao zastari, ne znam. Onda je ipak došao, kad mu je Sud zaprijetio privođenjem policijom.

Konačno je, evo, nepravomoćno proglašen krivim.

Dežulovićev izdavač i šef je Milorad Pupovac, nažalost jedan od najmoćnijih političara u Hrvatskoj zadnjih desetljeća, pod čijom šefovskom zaštitom Dežulović u novinama Srpski samostalni tjednik (zapravo, kad pogledaš, s pozicije štićenika vlastodršca!) prilično često vrijeđa koga stigne.

Nađe se ponekad ipak sudac ili sutkinja koji se ne boje moćnika, političara niti novinara otrovnih pera, pa presude ono što jest. Da je kriv za uvrede. Hoće li ostati pravomoćno, nemam pojma, s tom bratijom iz Srpskih novosti imam već svakakvih iskustava, a u svjetlu okolnosti (t. j. osobe njegova izdavača) svašta je moguće, u to smo se već uvjerili.

Ipak, prema svemu sudeći Dežulović će morati platiti 1012 eura, tako je određeno nepravomoćnom presudom. Rekao bih, nije puno, a i ne ide meni nego državi, ali čovjeka veseli.

Ili da parafraziram naslov romana nepravomoćnog osuđenika Dežulovića: Jebo sad 1012 eura!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button