Domovina

Nije problem Anja Šimpraga. Problem je što se trenutno u njoj utjelovio sustav koji je…

Nije problem Anja Šimpraga. Problem je što se “po defaultu” potpredsjednika hrvatske Vlade bira iz redova SDSS-a i problem je što se to čini prema modelu da to mora biti politički predstavnik srpske nacionalne manjine, što je duboko diskriminacijska odredba.

Nisu važne sposobnosti, afiniteti, vizije, već da ste pripadnik određene nacionalne manjine!? Hrvatske su vlasti ovakav model nekada bile prisiljene primjenjivati, u različitim modalitetima kada su s pripadnicima srpskog naroda potpisivali razne sporazume, iako je tada bila riječ o puno većem geografskom prostoru te je pokušaj legitimacije odnosa putem ugovora imao jasnu svrhu i cilj – stabilizacija šireg područja.

Ovo što se danas čini, kada se stranački izborni legitimitet pretvara u administrativno automatsko popunjavanje ključnih pozicija u izvršnoj vlasti, na neki je način i dokidanje demokracije. Ovo je put u tehnobirokraciju i izborni inženjering, kada postaje svejedno za koga ste glasovali na ikakvim izborima, jer će raznim zastarjelim i nepotrebnim zakonskim odredbama defoltizacija sustava iskrojiti sustav vlasti i upravljanja još tijekom predaja izbornih lista.

Nije problem Anja Šimpraga. Problem je što se trenutno u njoj utjelovio sustav koji je...
crodex.net
Snimka zaslona

Ponoviti ću: Anja Šimpraga nije problem kao osoba (iako sam se osvrtala već na njezine “nastupe” u Saboru), pa nije niti potrebno objavljivati njezine fotografije s “kapama” ili bez njih. Problem je što se trenutno u njoj utjelovio sustav koji je nefunkcionalan, arhaičan i nepotreban.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button