Svijet

ŠVEDSKA NE PREPORUČUJE CIJEPLJENJE DJECE

Iako za njih sam virus ne predstavlja značajan rizik ,korporativna pohlepa je cjepivo protiv virusa Covid 19 proširila i na djecu, mlade i one koji su već preboljeli COVID-19 međutim Švedska za razliku od brojnih drugih zemalja nije podlegla pritisku pandemijske mafije .

Švedska je odlučila da neće preporučivati cjepivo protiv covida-19 za djecu u dobi između 5 i 12 godina, objavila je švedska zdravstvena agencija u četvrtak.

“Sa znanjem koje imamo danas o malom riziku od teških oboljenja za djecu, ne vidimo jasnu dobrobit njihovog cijepljenja“, rekla je dužnosnica agencije Britta Bjorkholm na konferenciji za medije.

Naglasila je da se ta odluka može promijeniti ako istraživanja dovedu do novih spoznaja ili nova varijanta promijeni tijek pandemije. Djeca u rizičnim skupinama već primaju cjepivo.

Znanstveno gledano, ne postoji niti jedan opravdani razlog za cijepljenje djece. Takav se čin  ničim ne može opravdati. On za djecu nema nikakvih blagodati, već može prouzrokovati samo ogromne brige i rizike.

Švedska je, usprkos ograničenom testiranju, 26. siječnja imala više od 40 tisuća novih slučajeva zaraze, što je rekordan broj. No iako četvrti val obara rekorde broja zaraženih, zdravstveni sustav nije pod pritiskom kao u prošlim valovima.

U četvrtak je na intenzivnoj njezi bio 101 pacijent, što je daleko ispod njih 400 u proljeću 2021. godine. U Švedskoj, zemlji koja je u početku pandemije kritizirana zbog liberalnih mjera borbe protiv virusa, ukupno je umrlo 16 tisuća ljudi što je najmanje u odnosu na broj stanovnika od svih zemalja u EU .

Švedska vlada u srijedu je produžila restrikcije koje uključuju ograničeno radno vrijeme za restorane i broj posjetitelja na događajima u interijerima. Mjere su produžene za dva tjedna, a vlada se nada da će ih ukinuti 9. veljače.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
priznajem.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button