Domovina

TRPIMIR GOLUŽA: ZAŠTO TOMAŠEVIĆ MISLI DA JE LUĐAK?

Sinoć se gradonačelnik Tomašević totalno pogubio. Nakon što je nas gradske zastupnike u Gradskoj skupštini Grada Zagreba nazvao idiotima. Dao nam je do znanja da “ne znamo čitati i ne razumijemo proračun. Kaže da baljezgamo raspravljajući o proračunu”, a gradonačelnik se silno hvalio gradskim proračunom.

Toliko da ga je ponosno nazivao “svojim”, a ne gradskim. Pri čemu se više puta hvastao sa 200.000 glasova koje je dobio u 2.krugu izbora za gradonačelnika, valjda da nas time dodatno impresionira.

A onda je na kraju sam sebe proglasio LUĐAKOM.

Pri svemu tome jako je podsjećao na svog prečasnika.

Iako nas samozvani luđak smatra teško retardiranim, što vjerojatno znači da smo posve normalni jer on je navodno lud, mnogi od nas “Luđakov” proračun drže posve nerealanim i u stvarnosti neostvarivim.

Tomaševićev proračun djeluje poput maksimalno napuhanog balona, koji će se dobrano ispuhati u rebalansu a potom potpuno isprazniti kad mu se bude analiziralo izvršenje.

Proračun je složen bandićevski. Poprilično je predimenzioniran u prihodovnoj strani. U njega je uvršteno više stavki za koje se gotovo sa sto postotnom sigurnošću može očekivati da se na njima u 2023. neće ostvariti nikakav prihod.

Tomašević je proračun nerealno “napumpao” kako bi obmanuo javnost da je stabilizirao gradske financije i da će Grad u 2023. ostvariti suficit te da bi sebe prikazao uspješnim i moćnim.

Tek će izvršenje proračuna pokazati da ćemo i 2023. umjesto suficitom završiti s deficitom. Uostalom kao što završava i ovogodišnji prvim Tomaševićev proračun.

Tomašević tvrdi da će ove godine za stotinjak milijuna kuna prodati gradsko zemljište čiju je prodaju zabranilo Državno odvjetništvo RH! Kako?

Tvrdi i da će za projekt Dječjeg centra za translacijsku medicinu DB Srebrnjak povući 356 milijuna kuna iako se u ovoj i prošloj godini silno potrudio da taj projekt u potpunosti zaustavi i upropasti.

Ipak najveća zanimljivost Tomaševićevog pristupa kreiranju proračuna je prodaja APIS-a.

Tomašević je u 10.mj. ove godine u rebalansu proračuna za 2022. tvrdio da će APIS prodati do kraja 2022.g. za 350 milijuna kuna, da bi mjesec dana kasnije u 11.mj. ove godine pri stvaranju novog proračuna za 2023.g. ustvrdio da će taj isti APIS ipak prodati u 2023.g., ali za 290 milijuna kuna.

Ostao APIS gdje je i bio, samo što je Tomaševiću u mjesec dana nestalo 60 milijuna kuna od “prodaje” APIS-a.

Tako je “suficit” u 2022. postao deficit, a APIS ostao alat za proračunsko manipuliranje i obmanjivanje.

Tomislav Tomašević, naš gradonačelnik! Samozvani luđak i dokazani doktor opće prakse manipuliranja i obmanjivanja javnosti.

Kažu da su luđaci nerazboriti, nepromišljeni i nezreli ljudi koji žive u svom nerealnom svijetu i ne dijele percepciju stvarnosti i spoznaje velike većine ljudi.

Je li Tomašević uistinu luđak ili je samo presamokritičan i jesmo li mi, gradski zastupnici, fakat idioti ili Tomašević samo “liječi” svoje frustracije na nama, pokazat će vrijeme.

U tom pogledu, sudbina Tomaševićeva proračuna za 2023. mogla bi biti odlično mjerilo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button