Tenis

Teniski skandal u Budimpešti: Previd sutkinje i skandalozan potez domaće igračice

NA WTA turniru u Budimpešti dogodila se zaista bizarna situacija koja je rasplakala kinesku tenisačicu. Ona je sve dobro napravila, a onda je na terenu krenula drama koja je završila predajom meča.

Moramo izraziti svoje zgražanje povodom neviđenog skandala na WTA turniru u Budimpešti.

Za one koji nisu upućeni, ukratko:

Shuai Zhang forehandom gađa crtu, linijski zove out, sutkinja silazi sa stolca i na očiti trag koji dira crtu POTVRĐUJE out, a ono što se zbiva poslije toga je uistinu cirkusantno.

1. Na zahtjev Zhang dolazi supervizorica koja kao da pada s Marsa, djelujući kao da ju je netko izvukao iz publike i samo joj objesio onu akreditaciju oko vrata da izgleda kao da ima neke veze s turnirom.

2. Njezina protivnica Amarissa Toth se tijekom čitavog tog skeča zabavlja i ruga, zajedno s pojedincima iz publike.

3. Kineskinja konačno prihvaća nepravdu, odigrava sljedeći poen i osvaja ga, a onda Toth odlazi do traga i hladno ga briše, ignorirajući povike i upozorenja Zhang da to ne radi.

4. Ponovno slijedi bitka sa nesposobnom sutkinjom i besramnim gledateljima, ali Shuai nema izbora već nastaviti ovu šaradu

5. Nakon što je izgubila taj gem, a bilo je tek 6-5 u 1. setu, Zhang je pukla, i dalje trpeći nevjerojatnu aroganciju i bezobrazluk protivnice te zvižduke i grozne povike iz publike, a zatim i predala meč.

Protivnica je takva kakva jest, publika je takva kakva jest, to čak mogu razumjeti. Ali ovakvu sutkinju zaista ne mogu.

Amarissa Kiara Toth ima 20 godina, 548. je na WTA listi i dobila je pozivnicu za ovaj turnir, svoj prvi u karijeri. Nadam se da je opravdala povjerenje organizatora ovom ”velikom” pobjedom, koju je čak i proslavila kao prava mala šampionka čiji je jedini trofej u životu ITF Kottingbrunn 2.

S druge strane, Zhang Shuai, njezina 14 godina starija protivnica i ikona, kojoj se po uspjesima, a pogotovo teniskom bontonu Toth neće približiti taman da joj karijera traje kao od Kimiko Date Krumm, na kraju svega joj čak i pruža ruku, iako je Amarissa Kiara Toth zaslužila par odgojnih šamara na licu mjesta.

Očito je sve manje kulture, etike i morala u sportu. Pogotovo kod mlađih naraštaja.

Nije za čuditi se, liberalna politika, “moderna” psihologija i odgoj u zadnjih 15tak-20tak godina jasno pokazuju u što se ljudi pretvaraju.

Ako ništa, mađarska igračica tajlandskog porijekla nakon ovog meča više neće živjeti u teniskoj anonimnosti. Sad smo je dobro upoznali.

Izvor: Vragolasti tenis

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button