SportTenis

Rohan Bopanna je izveo jedan od najboljih fair-play poteza ikad

Tenisač koji treba biti inspiracija za sve nas

Iako kao najstariji Grand Slam finalist u Open eri, sa 43 i pol godine, nije uspio osvojiti svoj prvi naslov u karijeri, Rohan Bopanna je izveo jedan od najboljih fair-play poteza ikad na Grand Slamu.

U vrlo bitnom trenutku meča pri zaostatku jednog breaka, Indijac je dao poen protivnicima, jer ga je loptica nakon forehanda suigrača okrznula o ruku. Nitko od protivnika nije to vidio, ni njegov suigrač, ni sutkinja, ni itko od publike, ni komentatori, ni režiser koji je tek iz trećeg slow motion replaya uspio uhvatiti taj trenutak.

Bopanna je otišao do sutkinje i rekao joj da ga je loptica dodirnula, nakon čega je ona uz određenu zbunjenost svejedno dodijelila poen njemu i Ebdenu. Tek naknadno shvatila je o čemu se točno radi i da Bopanna inzistira da se poen dodijeli protivnicima.

Ram i Salisbury osvojili su titulu US Opena treću godinu zaredom, nitko to nije uspio još od doba Titanica, posljednji put na ovom turniru izgubili su od Mekte i Koolhofa za vrijeme korone u bubbleu…

Tijekom ceremonije dodjele trofeja nakon meča, Ram je istaknuo Bopannino sportsko ponašanje.

“Rohan i ja smo jako bliski i taj sportski čin danas, ono što je napravio na terenu. Igrali smo veći dio 20, 25 godina na turneji zajedno i nikad nisam vidio tako nešto,” rekao je Ram.

“Pogotovo u takvom trenutku jer ne bismo imali pojma. To samo pokazuje kakav je tip i koliko je zaslužan da u ovom trenutku svoje karijere igra za ovakve naslove. Ti si inspiracija za sve nas.”

Sutra je finale turnira u pojednačnoj konkurenciji između Đokovića i Medvedeva ali neovisno tko pobjedi , titula za najvećeg gospodina ovog turnira ide u ruke Rohana Bopanne.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Vragolasti Tenis

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button