Domovina

Zašto javnost Tomaševiću tolerira transparentnu netransparentnost?

”TRANSPARENTNI” TOMAŠEVIĆ

Ne tako davno, u Bandićevo doba upravljanja Zagrebom, današnji gradonačelnik Tomašević i njegova aktivistička družba kmečali su, ležali po cesti i protestirali žaleći se na netransparentnost tadašnje gradske vlasti.

Predizborno su se kleli u dobro poznavanje zelenih politika, bespoštednu borbu protiv korupcije i klijentelizma te potpunu transparentnost u vođenju Grada.

Kako u praksi shvaćaju tu svoju transparentnost najbolje su pokazali na primjer odrona na Jakuševcu.

Aktualna gradska vlast predvođena Tomaševićem dulje od pola godine prikrivala je nalaz Državnog inspektorata vezan uz odron smetlišta na Jakuševcu.

Iako više puta tematiziran u Gradskoj skupštini i javnosti predmetni zapisnici Državnog inspektorata iz 11. i 12.mj. 2023. gradskim zastupnicima i općoj javnosti ostali su nepoznati sve do 27.06.2024.

Taj dan, na dan održavanja sjednice Gradske skupštine, tek oko 19 sati , zastupnicima je dostavljeno “Izvješće o situaciji na odlagalištu otpada Prudinec -Jakuševec nakon odrona” u kojem su kronološki navedeni nalazi svih inspekcijskih nadzora provedenih u cilju istrage odrona na Jakuševcu i utvrđivanja odgovornosti za isto. Iz izvješća je kristalno jasna odgovornost Tomaševića i njegovih drugova za tragični ekološki incident.

S obzirom na termin dostave Izvješća bilo je prekasno i praktično nemoguće za bilo kakvu snažniju reakciju po ovom pitanju jer je sljedeća sjednica Gradske skupštine najavljena tek za dva i pol mjeseca, 5. rujna 2024.

Kakva koincidencija!

Kako da ne! Stvar je u Tomaševićevoj “transparentnosti”.

Zašto javnost Tomaševiću tolerira transparentnu netransparentnost?

Trpimir Goluža

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Jedan komentar

  1. Postavljam pitanje. Je li Tomašević bio čovjek a ne peder u prenesenom smislu, pa da je kao znak sućuti za izgubljenu ruku dao oštećeniku bar neku pristojnu svoticu. ne iz gradskog proračuna. nego iz vlastita inkluzivnog džepa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button