Izbor uredništva

Zbog čega je zezancija sa ” bradatom barbikom ” uznemirila Faktograf?

Prije nekoliko dana smo prenijeli i objavili satirični teskt sa FB stranice Ovca Je Crna – prati ako mrzis satiru . Navedeni tekst možete pročitati u nastavku.

Iznenadili smo se kada smo vidjeli da se navedenim satirčnim tekstom pozabavio glavni cenzor u Hrvata faktograf.hr i objavu nam je označio da ”nedostaje kontekst” čime smanjuju doseg ne samo za navedenu objavu već i za druge naše objave na Facebooku.

Iako su na prvu ovakvi tekstovi na Faktografu smiješni , postavlja se logično pitanje zbog čega se Faktograf uopće bavi naizgled jednom ovakvom trivijalnom stvari, posebno jer se radi o očiglednom satiričnom tekstu.

U objašnjenju svog ”razotkrivanja” u Faktografu između ostalog navode:

” Iako na ambalaži stoji oznaka “3+”, koja obično označava da je pogodna za djecu stariju od 3 godine, ta lutka nije uopće namijenjena djeci.”

”Bez navođenja činjenice da se “dlakava lutka” na tržištu nalazi najmanje od 2017. godine, kada je snimljen podcast iz kojeg je Crodex napravio screenshot, kao i da je fotografija lutke iz statusa na Facebook objavljena na Redditu 2020. godine te da lutka nije dio službene Barbie franšize i da se ne reklamira kao igračka za djecu već zabavan poklon za odrasle, ocjenjujemo da članku Crodexa i statusu na Facebook profilu “Ovca Je Crna – prati ako mrziš satiru” nedostaje kontekst. ”

Iz dosadašnjeg iskustva možemo reći da se trebamo paziti svega onoga što Faktograf brani i propagira a to su LGBTIQ propaganda, rodna ideologija ,Covid plandemija,”klimatske promjene” a u posljednje vrijeme i zločini povezani sa imigrantima u Europi.

Već smo više puta naglašavali da je Faktograf jedna od najtoksičnijih i najopasnijih pojava u hrvatskom društvu. Nekad smo imali komunistički Agitprop koji je određivao koji sadržaji mogu a koji ne biti plasirani u javni prostor, što se smije i ne smije misliti i govoriti, a danas imamo OVLAŠTENOG CENZORA za Republiku Hrvatsku (doduše, za početak samo na najvažnijoj društvenoj mreži) ali vidimo da tu ne planiraju stati.

Dakle, od sada i ubuduće, ne zastupate li oštromjeraške stavove, sumnjate u učinkovitost cjepiva, ne budete li išli u Srb na proslavu “antifašističkog ustanka”, ne priznajete li kako su LGBTIQ osobe najzdraviji dio društva, ne zagovarate li pobačaj, objeručke ne dočekujete imigrante iz svih dijelova svijeta, sumnjate u utjecaj čovjeka na globalno zagrijavanje, ne savijete li šiju pred “progresivističkim” normama i nepisanim pravilima i ne klanjate li se uvriježenim komunističkim i velikosrpskim mitovima, bit ćete izopćeni  Facebooka-a.

Ustavom RH je zajamčena sloboda govora i vrijeme je da se državne institucije pozabave radom ali i financiranjem Faktografa te ispitaju za čije interese i lobije oni rade.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button