Izbor uredništva

Alma Demirović:”Ne činite nikad ništa što se protivi vašoj savjesti, čak i ako to od vas država traži.”

Na “Festivalu slobode” među govornicima je bila i Alma Demirović koja u javnosti istupa kao predsjednica Hrvatske udruge roditelja aktivista koja se zauzima za promicanje i očuvanje temeljnih ljudskih sloboda i prava, primarno prava na zdrav život i prava osobnosti. Po struci je liječnica i doktorica medicinskih znanosti.

Tijekom medicinske izobrazbe te rada u udruzi stekla je široka znanja i iskustva vezana primarno za sustav cijepljenja djece koji je u Hrvatskoj zakonski reguliran kao obavezan, s posljedičnom uskratom različitih prava za necijepljenu djecu.

Demirović se ogradila od nekih poruka iznesenih na prosvjedu.

“Nije bitno tko je lijevo, a tko desno”

“Prije nego počnem svoj govor koji sam planirala, moram reći što mi je trenutno na srcu. Čula sam neke poruke s kojima nisam u potpunosti suglasna. Učinilo mi se da smo čuli neke riječi koje izazivaju podjele i kojima nije mjesto na ovom festivalu. Nije bitno tko je lijevo, a tko desno”, rekla je Demirović.

“Cijepljenje je obavezno za djecu u praksi. Moja djevojčica je dobila alopeciju od cjepiva. Djeca moraju primiti 40 cjepiva u najmanje 13 injekcija. Najveći dio toga prime dok su još bebe”, rekla je Demirović.

“Ja vam neću pričati ni o covidu ni o bogu i neću se protiviti cijepljenju. Ja ću vam reći da trebate donijeti odluku po vlastitoj savjesti”, dodala je i zaključila:

“Ne činite nikad ništa što se protivi vašoj savjesti, čak i ako to od vas država traži.”

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button