Izbor uredništva

Grmoja nakon skandalozne odluke Ustavnog suda:Ovo je političko samoubojstvo HDZ-a

Ustavni sud u ponedjeljak je zaključio da referendumska pitanja iz dviju Mostovih inicijativa o ukidanju COVID potvrda i “stožerokracije” nisu u skladu s Ustavom. Nakon ove skandalozne odluke je i zadnjem naivcu sada jasno da su hrvatske institucije porobljene i da Ustavni sud treba što prije ukinuti.

Probili su prvo zakonski rok, a nakon toga srušili ustavotvorno pitanje koje je ustavno neoborivo.

Time nisu pogazili nas već volju 400 tisuća građana koji su pokazali da žele referendum o Stožeru i upravljanju epidemijom.

Na skandaloznu odluku Ustavnog suda je oštro reagirao Most i poručio je kako to nije samo kapitulacija Ustavnog suda, nego i HDZ-a.

”U Hrvatskoj je na snazi demokracija samo kad HDZ-u odgovara. Ustavni sud je simptom zarobljene države i nema oslobođenja dok HDZ ne maknemo s vlasti. Ovo je političko samoubojstvo HDZ-a. Građani su tek drugi put u povijesti iskazali jasnu želju za referendumom, a HDZ im je pljunuo u lice. Ovo im se neće zaboraviti. Ustavni sud je umjetna tvorevina koja služi kao prihvatni centar za propale i nesposobne političare, a ustavni sudci u znak zahvalnosti izvrću Ustav do nepodnošljivih granica samo kako bi zaštitili one koji su ih tamo postavili. U radu ustavnih sudaca nema ničeg stručnog, ne mare ni za ustav, ni za pravo ni za pravdu, samo za vlastiti opstanak.

Ustavni sud nije dio sudske vlasti i nije neovisan, on je izmišljen upravo za ove namjene kojoj danas svjedočimo – za pljuvanje narodu u lice.HDZ mora otići u povijest da bi se volja naroda zaista poštivala. Napori koje smo svi skupa uložili u ove referendumske inicijative ne staju ovdje – mi nastavljamo dalje legalnim i legitimnim putem oslobađati našu Hrvatsku i njene institucije. Ostanite uz nas jer mi od vas nikad nećemo odustati.I ne, ovo nije njihova pobjeda, ovo je početak njihovog kraja! Borba se nastavlja!” napisao je Nikola Grmoja .

ustav

Na odluku Ustavnog suda reagirao je i ustavni stručnjak i bivši zastupnik Mosta u Saboru RH čiju objavu donosimo u nastavku:

”Do sada nisam javno objavio , ali sada moram. Kada su 2014. najvrsniji ustavni pravnici u zemlji (profesori Branko Smerdel, Zvonimir Lauc, Arsen Bačić, Sanja Barić, Đorđe Gardasević, Petar Bačić i Robert Podolnjak) pisali s tadašnjim predsjednikom Josipovićem prijedlog novog ustava Hrvatske u odredbu o izvanrednim stanjima stavljena je izrijekom i epidemija kao jedno od izvanrednih stanja.

Nije nam to bilo ni suvišno, ni glupo, a najmanje neustavno. Danas Ustavni sud kaže da se riječi “epidemija, odnosno pandemija” ne mogu ugraditi u ustav. Samo to vam dovoljno govori o besmislenosti odluke tog “ustavnog suda”. I nemam više nikakvih dvojbi. To tijelo treba naprosto ukinuti. Vrhovni sud može preuzeti njihove ovlasti. Treba promijeniti Ustav.” napisao je Podlonjak.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button