Vijesti

PLJUSKA PLENKOVIĆU IZ BRUXELLESA / Hrvatska zbog sporosti gubi milijarde kuna za obnovu Banovine!?

Hrvatska Vlada, dobila je odbijenicu iz Europske komisije vezano uz ideju Vlade RH da nam se produlji rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, pa ćemo morati, sada je sasvim sigurno, dio od 5,1 milijardi kuna vraćati jer ih nećemo stići potrošiti do lipnja.

Hrvatska je zasad potrošila 119 milijuna kuna od 5,1 milijardi koje su na raspolaganju

Europska komisija neće produžiti Hrvatskoj rok za potrošnju 5,1 milijarde kuna koje smo dobili za sanaciju hitnih šteta od zagrebačkog potresa, piše Jutarnji list.

Drugim riječima, Hrvatska će ostati bez milijardi. Od 5,1 milijardi kuna do danas smo isplatili mizernih 119 milijuna kuna, odnosno tek 2,3 posto od ukupnih sredstava na raspolaganju.

Ogroman dio tog novca će se tako morati vratiti jer Hrvatska neće uspjeti cijeli iznos potrošiti do lipnja kada je rok.

Premijer Andrej Plenković još je 27. prosinca rekao kako se nada da će Komisija uvažiti našu argumentaciju i prduljiti rok.

– Element progresivne štete. Dakle, potres u Zagrebu je bio u ožujku 2020., a potres na Banovini jako se osjetio i u Zagrebu. Ta činjenica nas je dovela da su se i štete povećale i da ćemo onda s vrlo razložnom i jasnom argumentacijom, siguran sam, doći do toga da se ti rokovi produlje – rekao je tada Plenković.

Sada su nakon trećeg održanog sastanka s Komisijom, u Banskim dvorima dobili odbijenicu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button