GastroMagazin

3 odlična razloga zbog kojih trebamo češće jesti lubenice

Lubenica je savršeno rješenje za gašenje žudnje za slatkišima kad god osjetite potrebu jesti nešto zabranjeno.

Ona nije voće mada je slatka! Radi se o povrću iz porodice tikvovki koje dolazi iz Afrike. Tako bar tvrde na Wikipediji. Iako vam se možda čini da se radi o povrću koje je samo voda, to nije točno.

Lubenica je bogata svakakvim dobrim sastojcima koji pozitivno utječu na vaš organizam.

Osim što su iznimno osvježavajuće, postoje i drugi razlozi zbog kojih biste lubenice što prije trebali uključiti u svoju prehranu.

1. Jačaju imunitet
Konzumiranje lubenica može ojačati vaš imunološki sustav jer one imaju visok sadržaj vitamina C, koji je snažan antioksidans, a pomaže u sprječavanju raznih bolesti. Također, redovito konzumiranje namirnica koje sadrže vitamin C može zaštititi i same tjelesne stanice od brojnih štetnih čimbenika.

2. Štite srce i krvožilni sustav

Lubenica je bogata likopenom – antioksidansom koji prevenira bolesti srca i krvožilnog sustava. To voće sadrži i prehrambena vlakna koja smanjuju razine lošeg kolesterola, kao i kalij koji snižava krvni tlak.

3. Poboljšavaju seksualni život
Mnogi stručnjaci preporučuju lubenice u prehrani jer je utvrđeno da sadrži citrulin koji ima učinke slične Viagri. Kada uđu u tijelo, pretvaraju se u arginin – aminokiselinu koja je korisna za krvožilni sustav jer daje elastičnost stijenkama arterija.

Lubenica se preporučuje i u dijetama za mršavljenje jer ima malo kalorija i daje osjećaj sitosti. Potiče izlučivanje toksina iz tijela, poboljšava rad bubrega…

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button