Domovina

IVAN POKUPEC: NE CJELODNEVNOJ DRESURI DJECE!

Profesor i zaposlenik javnog obrazovanja Ivan Pokupec na Facebooku je komentirao kako obrazovanje kakvo imamo danas smatra gubljenjem vremena.

Sadašnji obrazovni sustav je derivat vojnoga. Kao što vojska treba poslušnog vojnika koji ne razmišlja puno svojom glavom, društvo je trebalo poslušnog radnika koji propušta razmišljati svojom glavom.

Samim time, to nije sustav obrazovanja nego sustav dresure.To je sasvim evidentno čim usporedite kurikulume javnih škola koje polaze naša djeca s kurikulumima privatnih koju polaze djeca (dr)e(k)lite.

Dok naša djeca napamet bubaju uglavnom zastarjele i za 21. stoljeće u praktičnom životu neupotrebljive informacije s ciljem da postanu lako zamjenjivi šljakeri, (dr)e(k)litisti svoju djecu uče financijama, informacijskom ratovanju i vladanju.

U vremenu kada ponovno majstorska zanimanja postaju elitna, ona “obična” na društvenim mrežama iznimno unosna, a svaki klinac ima aleksandrijsku knjižnicu u stražnjem džepu, znati napamet povijesne datume i BDP azijskih zemalja za ocjenu koja ne garantira zaposlenje je gubljenje vremena.

Da, javno obrazovanje kakvo imamo danas kao profesor i zaposlenik u njemu, smatram – osim prve četiri godine i kvalitetno svladavanje vještine čitanja, pisanja i računanja – gubljenjem vremena.

Jedino što takvo obrazovanje može učiniti još beskorisnijim za djecu je:globalistička propaganda (depopulacije, jedne vlade/religije, novog svjetskog poretka, klimohisterije, homoseksualnosti i rodne ideologije…) koja je već ušla u naše školei ideja cjelodnevnog boravka, koju diplomirani veterinar Fuchs i HDZ-ovi “wokeri” pokušavaju progurati sada.

Kome ta ideja da dijete treba provesti maksimalan broj sati odvojeno od svojih roditelja na dnevnoj bazi nije bolesna na prvu, treba se ozbiljno zapitati o svojim životnim prioritetima i da li je djecu stvarao sebi ili lažnom, nesposobnom bogu Državi.

Upravo suprotno, nama HITNO treba rješenje pitanja školovanja kod kuće (homeschoolinga), u što je moguće više varijanti i što neovisnije od države. A Hrvatska ne samo da nema lepezu izbora, nego tu mogućnost još uopće nije zakonski definirala.

Štoviše, praksa je trenutno potpuno diskriminatorna prema djeci Hrvata, jer tu opciju imaju isključivo djeca čiji je roditelj državljanin zemlje koja homeschooling dopušta. Kada on i zaživi kod nas, nikako ne bi bilo dobro da bude po slovenskom modelu, koji djecu opet veže uz državni (zastarjeli i uglavnom beskorisni) kurikulum te polaganje državnih ispita.

Imamo samo dvije alternativne opcije:

  • Privatno školovanje koje si velika većina nas ne može priuštiti
  • Ili ono zakonski nedefinirano putem dopisne škole West River Academy

Ako mene pitate, oba su bolja od partijske vizije obrazovanja i globalističke budućnosti za našu djecu kao jeftinog roblja za djecu (dr)e(k)lite. Odlučno NE cjelodnevnom boravku u školi!

Izvor: Ivan Pokupec

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button