Povijest

VIDEO Kako je Alija Izetbegović prodao Srebrenicu?

Hakija Meholjić zapovjednik policije u Srebrenici svjedočio je kako je Alija Izetbegović prodao Srebrenicu. Delegacija Srebrenice pozvana je u Sarajevo, u hotel Holiday in.

Odveli su nas u jednu sobu gdje nas je čekao Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva BiH. Kako ste, dragi moji Srebreničani. Dobro smo predsjedniče, odgovorili smo mu.

Nudi mi Clinton da četnici uđu u Srebrenicu i pokolju 5.000 ljudi, a onda će oni bombardirati srpske položaje u cijeloj BiH, posvjedočio je Meholjić šta im je kazao Izetbegović.

Kazao je kako su ga upitali: -Je li on lud.

Bivši komandir policije govorio je i o prijedlogu Izetbegovića da se zamijene Vogošća i Srebrenica, na šta je Hakija zajedno sa delegacijom sa kojojm je prisustvovao sastanku poručio Aliji da ih zbog toga nisu trebali ni zvati.

“Plakali smo mi taj dan kada je Srebrenica pala. Vidjeli smo izdaju. I od Alije Izetbegovića i međunarodne zajednice. Imaju samo dobri i loši ljudi u svakom narodu. Alija je loš čovjek”, završio je Meholjić.

Ostatak svjedočenja Hakije Meholjića, te Muhameda Filipovića i Sefera Halilovića o tome kako je Izetbegović dogovarao razmjenu teritorija sa Srbima pogledajte u video prilogu:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button