Domovina

Uništavanje partizanskog groblja u Mostaru s potpisom bošnjačkog AID-a, evo što je odalo paraslužbu!

Prije nepunih mjesec dana, samo tjedan nakon što je predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović boravio u Izraelu, oskvrnut je Memorijalni kompleks Partizansko groblje tako što je polupano 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodnooslobodilačkog pokreta (NOP).

Agencija za informiranje i dokumentaciju koju je osnovala radikalna mreža islamista se neslužbeno smatra odgovornom za mnoga politička ubojstva u BiH i nerede.

Iako su na papiru davno ugašeni, događaji s njihovim potpisom redovito se odvijaju pred izbore. I nedavno uništavanje pravoslavnog groblja u Mostaru i pisanje gnjusnih poruka, a za koje su unaprijed osuđeni Hrvati jer Visoki predstavnik u BiH nema hrabrosti u Sarajevu reći nešto protiv Sarajeva, čini se da nosi potpis AID-a i njihovih satelita infiltriranih u razne organizacije.

Naime, oko posljednjeg događaja, nije malo detalja koji upućuju na to da bi se moglo raditi i o paraobavještajnoj djelatnosti ocrnjivanja druge strane, a posebno je zanimljivo da se slučaj htjelo pripisati Ultrasima, navijačima Zrinjskog, no očito je neki razbojnik loše promišljao pa promašio godinu osnutka Zrinjskog što svaki pravi navijač ovog kluba zna u svako doba dana i noći.


U razgovoru s jednim bivših obavještajcem prvu stvar koju je spomenuo Večernjakovom novinaru jest da ga sve neodoljivo podsjeća na operaciju “Labrador”.


Na početku rata u Hrvatskoj 1991. godine pripadnici Kontraobavještajne službe JNA izveli su dvije operacije – “Labrador” i “Opera”, čiji je cilj bio svjetskoj javnosti hrvatsku vlast predstaviti kao profašističku i ustašku kako bi se stvorilo protuhrvatsko raspoloženje kod Židova i šire svjetske javnosti te spriječilo međunarodno priznanje Hrvatske. Agenti KOS-a podmetnuli su i aktivirali eksplozivne naprave u Židovskoj općini u Zagrebu i na židovskom groblju na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi ih se pripisalo navodnim antisemitima iz Hrvatske. U Mostaru se takve poruke, pa čak i podmetanje eksploziva, mogu svako malo uočiti. Bivši obavještajac, koji je govorio pod uvjetom anonimnosti, naveo je kako posljednji natpisi na pravoslavnome groblju u mjestu Vihovići imaju više čudnih podudarnosti.


Gnusne rečenice napisane na ogradi groblja: “Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina” ili pak “Srpska obitelj 13 članova, masovna je grobnica već iskopana. Bacam granatu – 12 pogiba, posljednjeg preživjelog izbodem vilama” su, naveo je, ispisane precizno, gramatički točno, sa svim interpunkcijskim znakovima. Uz to, na više mjesta ispisano je i slovo “U” s križem u spomen na ustaški pokret. Cijeli “stihovi” ovih monstruoznih poruka ispisani su tankim i preciznim slovima. A sve je začinjeno konačnim identificiranjem “počinitelja” natpisom “Hrvatska Republika Herceg Bosna” te brojem “1950.”, čija je nula prekrižena. No, tu su ovi, očito “načitani”, autori poruka pogriješili jer je riječ o pogrešnoj identifikaciji navijača Zrinjskog Ultrasa, koji “ostavljaju” trag 1905., što je godina nastanka mostarskog kluba.


– Kako god bilo, “autori” su uspjeli nekoliko stvari zlonamjerno povezati. Ustaški pokret strpati u isti koš s Herceg Bosnom, što je najčešći narativ koji stiže od bošnjačke propagande. A onda, pak, ukaljati i navijačku skupinu Ultrase – kazuje ovaj bivši obavještajac. Po njegovu mišljenju, ovaj rukopis uklapa se u pokušaj još jedne podvale Hrvatima. – Otkuda odjednom eksplozija “ustašije” u ovom dijelu Hercegovine. Deset godina nemate ništa i onda odjednom na svim mjestima poruke i potezi koji vode ocrnjivanju Hrvata. Prije tri dana ispisano je slovo “U” i stavljen znak jednakosti s HVO-om nedaleko od Neuma na muslimanskom vjerskom objektu, što je također očito zlonamjerno napravljeno da se i HVO proglasi zločinačkim – kaže isti izvor.

Opomena s Partizanskog-uskoro možemo očekivati nove akcije AID-a
Prije nepunih mjesec dana, samo tjedan nakon što je predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović boravio u Izraelu, oskvrnut je Memorijalni kompleks Partizansko groblje tako što je polupano 600 ploča postavljenih za poginule pripadnike Narodnooslobodilačkog pokreta (NOP).

Uz to, Hrvate se svakodnevno ocrnjuje i optužuje za aparthejd, a sve u cilju negiranja njihovih kolektivnih prava. Za posljednje incidente ništa nije otkriveno, a tragova nema ni u posljednjem slučaju skrnavljenja pravoslavnog groblja. S obzirom na ove očito organizirane izgrede u gradu, ne treba isključiti mogućnost da u središtu grada, primjerice Liska parku, koji je mjesto prijepora, uskoro osvane nova slična poruka. Ili nešto lošije.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
grude.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button