Magazin

Senzacionalno otkriće – vitamini koji su potrebni djeci

Svi znamo da postoje vitamini od A do K, a potrebni su nam u svakodnevnoj ishrani za rast i razvoj.

Govorka se da su znanstvenici nedavno otkrili još neke vitamine koji su jednako tako važni.

Evo ih:

VITAMINI G – za glazbu. Prirodno se pojavljuje kod mladih roditelja, može se odmah prepisati obiteljskoj prehrani. Pustite dobru glazbu i zaplešite s djecom u dnevnoj sobi – često. Ako su premaleni, podignite ih na ruke i plešite s njima. Pjevajte u autu, skupljajte vrpce s najmilijim pjesmama. Neka vam se pri ruci nađu jednostavni glazbeni instrumenti. Vodite li svoju djecu na satove glazbe, uvjerite se da su djeca njima zadovoljna, ako ništa drugo, barem da im je zabavno.

vitamini
ples mama i njihovih beba

VITAMINI P – za poeziju. Naučite djecu pjevati jednostavne napjeve i recitirati kratke pjesmice. Starija djeca mogu recitirati najdraže stihove i glumiti na obiteljskim skupovima. Slušajte priče i stihove s kaseta kako bi naučili uživati u živoj riječi.

VITAMINI P1 – za prirodu. Omogućite svojoj djeci da upoznaju prirodni okoliš. Maloj djeci dovoljno će biti dvorište, ondje ima mnogo kukaca i gujavica, grmlja koja privlače ptice i drveća. Ali, kadgod je to moguće, otiđite u šumu, spustite se na plažu. Promatrajte zalazak sunca. Kampirajte. Ovaj vitamin u uskoj je vezi s vitaminom S, za smirenje, koji ponekad možete naći u crkvi, hramu, sinagogi i na sličnom mjestu.

Izleti odmaraju roditelje i potiču dječiju kreativnost
Izleti odmaraju roditelje i potiču dječiju kreativnost.

VITAMINI V – za veselje. Ima ga svugdje. Prenosi se s djece na odrasle i obrnuto. Najrasprostranjeniji vitamin na svijetu. Na radnom mjestu ga obično nema, ali može se prokrijumčariti.

VITAMINI N – za nadu. Prirodno je da postoji nada. Provjerite samo da pod utjecajem raznih otrova nije nestala. Izbjegavajte gledanje vijesti, i nemojte svijet promatrati kroz novine. Nemojte jadikovati pred djecom – osobito ne pred tinejdžerima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
medjugorje-info.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button