Svijet

Predsjednik Azerbajdžana razmontirao BBC-evu, novinarku pitanjima o Julianu Assangeu

Intervju za BBC s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevim pojavio se u studenom 2020. i izazvao neviđeni odjek. 

Posebnu pozornost internetskih korisnika privukao je dio u kojem je predsjednik prilično jasno odgovorio na optužbe novinarke o navodnoj ‘postojanoj cenzuri’ i ‘razbijanju oporbe’, te ponovno ukazao na iste ‘dvostruke standarde’ Zapada.


Spomenuo je novinara Juliana Assangea i uzvratio pitanje: “Kako ocjenjujete ono što se dogodilo gospodinu Assangeu? Nije li to odraz slobodnih medija u vašoj zemlji?”


Novinarka je bila vidno zatečena i zbunjena i pokušala je promijeniti temu razgovora.


“Ovaj intervju ilustrira vrhunsku aroganciju novinara BBC-ja. Nemaju drugog poštovanja osim za kolege iz svoje elite. Zbog toga se tako ponašaju prema našim vlastitim demokratski izabranim vođama. Bez ljubaznosti, bez poštovanja”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Osim pitanja Armenije i Azerbajdžana, ovaj čovjek govori zdravog razuma i istinu koja je toliko odsutna u britanskim medijima. 

U Britaniji su mediji ‘slobodni’ sve dok djeluju unutar parametara koje postavlja veliki biznis i establišment: dakle nisu slobodni,” komentirao je Ádhamh Sophur ovaj video.


Tada je biznismen Paul Brennan nazvao Ilhama Aliyeva “čovjekom očito nevjerojatnog ukusa i pažnje za detalje.”

“Spržio ju je na roštilju. Tako sam sretan. Tako novinare zapadnih medija treba pomno ispitivati ​​koristeći čvrste dokaze. 

Gospodine, pogodili ste u sridu. Kape dolje!” napisao je drugi korisnik Twittera.


Zanimanje za ovaj intervju raste i dan danas, i pogledalo ga je nekoliko milijuna ljudi. Do sada niti jedan članak, izjava, intervju ili govor iz Azerbajdžana nije dobio toliki broj pregleda u međunarodnoj areni. Ovaj intervju stranim medijima pokazuje da je tijekom rata predsjednik branio interese Azerbajdžana ne samo na bojnom polju, već i u informacijskom ratu.

Izvor epoha.com / Filip Turkalj

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button