Uncategorized

Pogledajte datume kada će se održati Hod za život, obitelj i Hrvatsku u deset hrvatskih gradova

Ove godine održat će se Hod za život, obitelj i Hrvatsku u deset hrvatskih gradova. Tako će građani Slavonskog Broda, Varaždina i Vinkovaca hodati za život u subotu, 7. svibnja, Zagrepčani u subotu, 14. svibnja. Hod za život održava se u Splitu i Imotskom 21. svibnja, zatim u Zadru i Pločama 28. svibnja te u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022.

Prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu. Od tada svake godine broj gradova se povećava. Tijekom svih subota u svibnju i jednu subotu u lipnju za život hodat će se u Slavonskom Brodu, Zagrebu, Splitu, Imotskom, Zadru, Osijeku i Sisku.

Posebno je veselje i ponos da će se po prvi puta hodati za život u gradovima: Varaždin, Vinkovci i Ploče.

Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Okupili su se u ovoj inicijativi, jer im je svima zajedničko da se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života.

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku, istaknula je važnost dostupnosti istinite i točne informacije za donošenje informiranog izbora. Znanost je dokazala da je život svakog od nas započeo začećem. Dužnost nam je biti glas onih čiji glas se ne čuje, istaknula je Blagojević.

Ove se godine Hod za život održava u ozračju strašnog rata u Ukrajini. Mnogi volonteri Hoda za život uključeni su u prikupljanje pomoći, smještaj i davanje potpore izbjeglicama iz Ukrajine.

“Ovo ubijanje nevinih ljudi pred našim očima, sve nas čini još osjetljivijima za izgradnju kulture zaštite svakog ljudskog života – od začeća, kroz cijeli život do prirodne smrti”, izjavila je Željka Markić iz Nacionalne koordinacije Hoda za život.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru istaknuo je važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku.

“Želimo stvoriti optimizma u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak”, istaknuo je Krpina.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button