Domovina

Nikola Grmoja: Sude mi. Tužio me Pripuz, a sada me tuži PPD

Nikola Grmoja izvijestio je javnost da je Prvo plinarsko društvo podignulo tužbu protiv njega.

“Nakon Petra Pripuza koji me tužio zbog izgovorenog, danas sam preuzeo rješenje Općinskog suda u Zlataru u kojem me se poziva da u roku od 30 dana podnesem pisani odgovor na tužbu Prvog plinarskog društva koje traži da im zbog izgovorenog kao naknadu štete uplatim 25 tisuća kn, zajedno sa zakonskom zateznom kamatom i troškom parnice.Ta možda najmoćnija energetska kompanija čiji uspon “leži” na ruskom plinu me tuži jer sam ju povezao s ljudima i tvrtkama koje su po povoljnoj cijeni uz asistenciju lokalne i državne HDZ-ove vlasti preuzeli vrijedno zemljište uz more u Baškoj vodi, Baško polje.

Tvrtke povezane s ključnim ljudima PPD-a su se po navodima medijima i više osoba i političara dokopale 280 tisuća kvadrata vrijednog zemljišta koje je 1999. godine bilo procijenjeno na 120 milijuna kuna, a prodano je za 40 i nešto milijuna kuna. Radi se o području na kojem se kvadrat odavno ne može naći po vrijednosti nižoj od tisuću eura.

U središtu tih mešetarenja nalaze se firme kojima zajednički upravljaju osnivač PPD-a Pavao Vujnovac, bivši visokopozicionirani pripadnik SOA-e Josip Jurčević, najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac, poduzetnik u upravnom odboru sljednika Agrokora Damir Spudić, te Romeo Krešić i Ante Bračić. I sada me kao i mog kolegu Bulja PPD tuži s tvrdnjom da se nije PPD dokopao tog vrijednog zemljište uz more.

Nije PPD nego ključni ljudi PPD-a kroz svoje novosnovane tvrtke koje po podatcima do kraja 2020. nisu imale nijednog zaposlenog i sve tri tvrtke su u minusu u rasponu od 30 tisuća do šest milijuna kuna. Osim toga PPD me tuži jer sam ih povezao s Ruskom Federacijom, Ivanom Vrdoljakom, HDZ-om i jednom strankom na desnici.” napisao je Grmoja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button