Gospodarstvo

Ivica Todorić napada Pavu Vujnovca: Tko stoji iza PPD-a?

Dok se javnost zabavlja nekim drugim stvarima i svađama Pantovčaka i Banskih dvora, u međuvremenu se rasplamsava rasprava između novog i starog “gazde”, Ivice Todorića i Pave Vujnovca (PPD), iz koje rasprave možda javnost dobije smislen odgovor o pozadini strelovitog uspona Prvog plinarskog društva. Naime, Ivica Todorić ponovno je ušao u polemiku s Pavlom Vujnovcem koji je prije nekoliko dana dao veliki intervju N1 televiziji, te daje svoj osvrt na društvenim mrežama koji prenosimo djelomično u nastavku.

Vujnovac izjavljuje: „Meni nije ništa nitko pogodovao“!

S punom odgovornošću tvrdim da je astronomski rast Pave Vujnovca direktno povezan s politikom, 80% strateških kompanija koje su danas u njegovom vlasništvu omogućio mu je Plenkovićev HDZ, s kojim je direktno financijski povezan, koje je kreditirao i to milijunima kuna:

  • Plenković je osobno dolazio da mu preda imovinu na upravljanje u Rijeci;
  • Plenković je likvidirao PLINSKI BIZNIS INA-e i
  • predao Vujnovcu ugovore za nabavu plina; skladišta plina; kontrolu glavnih potrošača plina; LNG Krk; Petrokemiju; Dalekovod; željeznički teretni promet (Cargo), AGROKOR; kao i raznu drugu imovinu …, a i
  • HEP je kasica prasica Pave Vujnovca, što ću također elaborirati u narednim danima.

Odgovorno tvrdim da su radnje koje su Pavi Vujnovcu omogućile prisvajanja strateške nacionalne imovine RH – pakleni, pomno osmišljeni plan za društveno-političku i ekonomsku kolonizaciju Republike Hrvatske od strane ruskih i mađarskih interesnih skupina.

• Vujnovac u spomenutom intervjuu izjavljuje i sljedeće: „ Ja svoje novce ne investiram izvan Hrvatske!“.

Postoji javna objava na stranicama PPD-a o kompanijama u raznim državama, a koje su vlasništvo Vujnovaca i njegovih ortaka. Postoji i ono što je tajno. Koliko toga ima? Tko će znati. Za ono što se za sada zna, Vujnovac s ortacima ima, samo na Malti 9 kompanija (a govori se o njih 26) koje imaju milijune međusobnih transakcija! Sve to je izvan kontrole Hrvatskih institucija. Ima li to veze s utajom poreza, pranjem novaca, skrivanjem pravih vlasnika, sakrivanjem vlasništva? Što se događa? Zašto?

Zvuči li vam sve ovo dovoljno zastrašujuće ?

Više detalja na objavi:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button