Zanimljivosti

YouTube ovo ”masno” plaća. Evo vam odlične prilike za zaradu.

YouTube se već neko vrijeme trudi zadovoljiti ljubitelje podcasta na svojoj platformi, pa su tako prošle godine zaposlili i Kaija Chuka kao voditelja podcasta i medija sljedeće generacije.

Ova popularna mrežna usluga za razmjenu videozapisa  od podcastera želi da izrađuju video inačice svojih emisija te im za to navodno nudi velike novčane ”poticaje”. Izvori Bloomberga tvrde da se za pojedinačne emisije nudi oko 50.000 dolara, dok za podcast kanale daju i do 300.000 dolara, prenosi bljesak info.

Cijena za zapošljavanje montažera, izradu studija te razvoj funkcionalnog kanala za objavljivanje videozapisa, mnoge zainteresirane odgovori od postavljanja sadržaja na YouTube. Novac bi podcasterima tako služio da pokriju sve potrebne troškove, što bi im donijelo nove pratitelje, a Googleovoj video platformi i željenu zaradu. Kako prenosi The Verge, YouTube se trenutno može pohvaliti brojnim popularnim podcastima, uključujući H3 Podcast, Full Send Podcast i Impaulsive, a takvih će emisija uz ove ”poticaje” biti, vjerujemo, još i više.

YouTube ovo ''masno'' plaća. Evo vam odlične prilike za zaradu.
crodex.net
Izvor: Youtube snimka zaslona

Na kraju krajeva, svakako valja podsjetiti da je YouTubeov algoritam otkrivanja zaslužan za popularnost The Joe Rogan Experiencea, koji se 2020. godine prebacio na Spotify zahvaljujući dogovoru vrijednom čak 200 milijuna dolara.

The Joe Rogan Experience je podcast koji vodi američki komičar i UFC komentator Joe Rogan. Pokrenut je 24. prosinca 2009. na od strane Rogana i komičara Briana Redbana, koji je bio njegov ko-voditelj i producent do 2013. kada ga je zamijenio Jamie Vernon.

YouTube je u proteklih par godina svakako postao ozbiljan posao i karijera. Tko zna, možda se u nekome od vas krije neki novi Joe Rogan.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button