Svijet

Bidenova administracija osuđena zbog prisiljavanja katoličkih liječnika na izvršavanje pobačaja i operacija ‘promjene spola’

Bidenova administracija se pravdala kako je sve rađeno kako bi se pomoglo djeci pri uzimanju blokatora puberteta. To je u suprotnosti sa svjedočenjima pojedinaca.

“Katolički zdravstveni sustav ne može biti prisiljen omogućiti pobačaj ili osigurati  lijekove i operacije za ‘promjenu spola’”. Tako je naime presudio savezni sud u SAD-u.

Žalbeni sud petog okruga osudio je pokušaje administracije američkog predsjednika Joea Bidena i Američke unije za civilne slobode (ACLU) da prisile katolički zdravstveni sustav Franciscan Alliance da vrši pobačaje te kemijski i genitalno sakati pojedince u ime takozvane “skrbi koja potvrđuje rod”.

Predmet je u pravnom sporu već šest godina.

Sud je presudio u slučaju Franciscan Alliance – protiv ministra zdravstva i socijalnih usluga SAD-a Xaviera Becerre – da trajna zabrana provedbe odjeljka 1557 treba ostati na snazi.

Odjeljak 1557  “definira spolnu diskriminaciju. To uključuje diskriminaciju na temelju ‘prekida trudnoće’ i ‘rodnog identiteta’”, napisao je sud, citirajući saveznu uredbu iz 2016.

Savezni suci zamjerili su ACLU-u što pokušava Franciscan Alliance prisiliti na pobačaje ili sakaćenje djece.

Becket Law, pravna neprofitna organizacija za slobodu vjere koja je zatupalaFranciscan Alliance, proslavila je presudu.

“Ova je presuda velika pobjeda za prava savjesti i suosjećajnu medicinsku skrb u Americi”. Ovo je izjavio Becketov odvjetnik Joseph Davis u priopćenju za javnost.

”Liječnici ne mogu raditi svoj posao i pridržavati se Hipokratove zakletve ako vlada od njih zahtijeva da izvode štetne, nepovratne postupke protiv svoje savjesti i medicinske stručnosti.”

”Godinama naši liječnici pružaju izvrsnu medicinsku skrb svim pacijentima kojima je potrebna”, rekao je Davis.

“Današnja presuda osigurava da liječnici i bolnice mogu nastaviti obavljati ključan posao u skladu sa svojom savješću i profesionalnom medicinskom prosudbom.”

ACLU je pokušao natjerati katoličke liječnike na vršenje pobačaja, unatoč tome što je tobože podržavao građansku slobodu.

Prethodno je pokušao i nije uspio natjerati drugi lanac katoličkih bolnica na izvršenje pobačaja 2015.

LifeSiteNews je u ponedjeljak ujutro kontaktirao s nacionalnim medijskim timom ACLU-a. Pitao je koji bi bili sljedeći koraci u ovom slučaju. Kakve kazne su predviđene za medicinske stručnjake koji su odbili sudjelovati u pobačajima i transrodnim lijekovima i operacijama.

Odgovor nije dobio.

Pritisak koji je vršila Bidenova administracija da pomogne djeci da uzimaju blokatore puberteta i odsijeku zdrave reproduktivne organe u suprotnosti je sa svjedočenjima pojedinaca.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button