Svijet

Teško ljeto u Bijeloj kući! Bidenov rejting nikad niži: Povratak Trumpa na vlast je potpuno izvjestan

Da se izbori održavaju danas, američki predsjednik Joe Biden (42%) dobio bi na njima manje glasova od svog prethodnika Donalda Trumpa (44%). Pokazalo je to istraživanje YouGova te Yahoo Newsa objavljeno u lipnju, a drugo, Reutersovo istraživanje pokazuje pak da Bidenovu vladu podržava samo 36% Amerikanaca, što je samo tri postotna poena više od najgoreg Trumpova rezultata uz napomenu da su ankete uvijek Trumpu davale lošiji rezultat od njegovog stvarnog rezultata. Sve više istraživanja pokazuje da je Biden izrazito nepopularan predsjednik.

Dojam slabog i nesposobnog lidera sve je veći među američkim građanima a čudno, a na trenutke i nesuvislo – ponašanje američkog predsjednika izaziva lavinu reakcija i upitnika.

Što se događa američkom predsjedniku i zašto ga građani – ne podržavaju?

Mnogi mu zamjeraju što se u posljednje vrijeme potpuno okrenuo ratu u Ukrajini, zanemarivši probleme unutarnje politike. Prvi je državnik koji je događaje u Ukrajini nazvao genocidom – dva puta.

”Nitko od nas ne bi trebao ovisiti o tome hoće li diktator objaviti rat i počiniti genocid u pola svijeta”, rekao je Biden.

Od tih predsjednikovih riječi, ogradio se čak i State Department…

Iako se u posljednje vrijeme Joe Biden odmaknuo se od ratnih zbivanja i okrenuo – domaćim problemima . Kad su oni u pitanju – čak 69 posto Amerikanaca zamjera mu poskupljenje goriva, hrane, troškova stanovanja. Stopa inflacije u Americi je najveća od 1982.

Bivši američki predsjednik Donald Trump u intervjuu za Newsmax još jednom je najavio kako će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2024. godine te je između ostalog uputio i niz kritika na rad predsjednika Bidena.

Trump je naglasio kako je Joe Biden svojom unutrašnjom, ali i vanjskom politikom pomjerio Sjedinjene Američke Države prema svjetskom ratu.

“Moramo ponovo učiniti našu zemlju velikom. Veoma brzo. Uradit ću ono što je dobro za ovu zemlju i definitivno ću se kandidirati. Ne znam da li bi me bilo šta moglo spriječiti da se kandidiram za predsjednika 2024. godine”, rekao je Trump.

U telefonskom intervjuu koji je trajao 15 minuta, Trump je poručio kako Amerika ide užasnim putem pod vlašću Bidena.

“Naša zemlja je u velikoj nevolji. Nikada nije bila ovakva. Mi smo također u ozbiljnoj opasnosti s onim što se dešava u Ukrajini s Rusijom. Ludo je šta rade, ludo”, poručio je bivši predsjednik SAD-a.

Nakon toga, Trump se osvrnuo i na Iran te je rekao kako je ova država na ivici da postane nuklearna sila. Također, kritizirao je i odnos prema Kini.

“Ne možete se osloniti na Kinu kako biste ponovo učinili Ameriku velikom. To vam je jedino što mogu reći. Našoj zemlji ide jako loše u svakom pogledu. Također, prijetnja nam je i recesija. Ovo nije nešto što će se dogoditi za dvije godine. Mi jesmo u recesiji”, ističe Trump.

Na kraju, bivši američki predsjednik je rekao kako je Bidenova zelena energetska agenda koja odbacuje korištenje fosilnih goriva podstakla visoke cijene benzina i dovela državu do ogromne inflacije.

“Imamo tekuće zlato pod nogama, a sada molimo druge zemlje da nam ga daju. Cijena benzina je prouzrokovala inflaciju i onda je i sve ostalo počelo rasti. To je bio šok za sistem, s dva dolara smo otišli na 5 ili 6, negdje čak i 10 dolara. To je užasno”, zaključio je Trump.

Sljedeći izbori za Kongres održat će se u studenom ove godine. Tradicionalno, stranka aktualnog predsjednika nema dobre rezultate na takvim “izvangodišnjim” izborima, ali Bidenov trenutačni niski položaj u anketama mogao bi značiti potpunu propast demokrata ove godine, što znači vjerojatni povratak republikanskoj kontroli oba zakonodavna doma. Ako do toga dođe, Biden neće moći provesti svoj program za preostale dvije godine mandata. Demokrati tako imaju samo nekoliko mjeseci za pokušaj promjene a povratak republikanaca i Trumpa na vlast je potpuno izvjestan.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button