Domovina

BEROŠ: Obvezno cijepljenje nije opcija, ali ako virus bude napredovao, i to je opcija!

Vili Beroš, ministar zdravstva, danas je s premijerom posjetio Split gdje je dao je izjavu u KBC-u. Govorio je o covid-potvrdama koje će se moći dobiti i brzim testom ali i o mogućnosti uvođenja obveznog cijepljenja.

Obvezno cijepljenje nije opcija, ali ako virus bude napredovao, i to je opcija. Ali prvo sad moramo vidjeti kakav je omikron u Hrvatskoj, kakvu kliničku sliku imaju stariji. I o tome će sve ovisiti”, rekao je.

U tom svijetlu je spomenuo i mogućnost uvođenje 4. doze cjepiva.

– Treća doza bolje štiti od zaraze novim sojem. No, nemam ništa ni protiv četvrte doze, pogotovo u svijetlu dolaska novih varijanti koronavirusa. Izraelci su krenuli s time i imat ćemo njihove podatke. Cjepivo je, naime, razvijeno za starije sojeve i za nove moramo upotrijebiti ono što imamo, istaknuo je Beroš.

Istaknuo je kako će se brzim testom moći dobiti  potvrde koje će važiti u Republici Hrvatskoj. Nažalost, na području EU još ne”, kazao je kratko.

– Sutra je sastanak, brzi testovi će se moći raditi na uputnicu. Prilagođavamo način i testiranja i liječenja. Naš zadatak je biti fleksibilan, zaključio je.

U Ontariju incidencija među cijepljenima dvostruko veća nego među necijepljenima pa bismo molili ministra Beroša da prije bilo kakve odluke malo pogleda kakav je razvoj epidemije i u drugim zemljama gdje je procijepljenost stanovništva veće od 80 % i gdje su uvedene covid propusnice:

beroš

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button