Svijet

Nijemci ozbiljno shvatili krizu: Kraće se tuširaju!

Nijemci strahuju da bi nestašica plina mogla da dovede do izvanrednih situacija u pojedinim dijelovima zemlje sljedeće zime

Pozivi vladajuće koalicije socijaldemokrata, liberala i zelenih na štednju ostavili su utisak na Nijemce. Tako je 62 posto Nijemaca počelo da štedi vodu prilikom odlaska u kupaonu.

35 posto ih ipak nije promijenilo svoje ponašanje i kupanje im traje kao i prije, navodi list.

Najdiscipliniraniji Nijemci su glasači “zelenih” – njih 33 posto/anketiranih/ sada se istušira ​​za kraće vrijeme nego prije uvođenja sankcija Rusiji. Isto ih se toliko počelo rjeđe i da se kupa.

U ostalim grupama birača, samo devet do 18 posto se trenutno kupa rjeđe i kraće nego ranije, prenosi Mondo.

Glasači “Ljevice” i “Alternative za Njemačku” ne brinu previše za molbe vlasti – samo 29 posto njih počelo je ekonomičnije da koristi vodu.

Prema anketi, skoro svaki drugi Nijemac /45 posto/ poduzeo je mjere da se vlastitim sredstvima grije tijekom “zime bez ruskog plina”, dok 44 posto Nijemaca namjerava da sudjeluje u demonstracijama protiv visokih cijena energenata.

Njemačka vlada strahuje da bi nestašica plina mogla da dovede do izvanrednih situacija u pojedinim dijelovima zemlje sljedeće zime, a problem sa plinom će u Njemačkoj trajati do 2024. godine, što bi zauzvrat moglo dovesti do trostrukog povećanja cijene za taj energent, podsjeća “Sputnjik”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button