Svijet

Kreće isplata odštete za žrtve cjepiva!

Britanska vlada počela je isplaćivati ​​preko milijun kuna odštete pojedinačno za žrtve cjepiva protiv COVID-19, javlja američki The National Pulse.

Ujedinjeno Kraljevstvo pokrenulo je program financijske naknade za pojedince i obitelji koji su bili oštećeni cjepivom protiv COVID-19. Unatoč tome, mediji u drugim državama svijeta, poglavito u SAD-u poriču bilo kakve negativne učinke cjepiva na zdravlje.

Već su izvršene prve isplate članovima obitelji osoba oboljelih ili smrtno stradalih zbog posljedica eksperimentalnog cjepiva.

Šteta od cjepiva

Vjeruje se da je Vikki Spit, čiji se 48-godišnji partner Zion razbolio i umro osam dana nakon što je primio cjepivo AstraZeneca, prva primateljica iznosa. Novac je došao iz vladine sheme plaćanja štete kao posljedica primanja cjepiva (VDPS).

VPDS će britanskim građanima nadoknaditi neoporezivu isplatu do 120.000 funti, ili gotovo 141.000 dolara. Cjepiva za otprilike 20 bolesti ispunjavaju uvjete za plaćanja u okviru ovog programa. A arhiva web stranice britanske vlade pokazuje da je COVID-19 na tu listu dodan između studenog 2020. i srpnja 2021.

Da bi primili isplatu, pojedinci moraju dokazati da ih je cjepivo ostavilo “teškim invalidom”. Što britanska vlada kvalificira kao najmanje 60 posto invaliditeta.

“Ovo može biti mentalni ili fizički invaliditet. Temeljit će se na medicinskim dokazima liječnika. Kao dokaz može poslužiti i bolnica koja je bila uključena u vaše liječenje”, objašnjava se u smjernicama za prijavu.

1681 zahtjeva

Članovi obitelji također se mogu prijaviti u ime oboljelih i smrtno stradalih osoba. To stoji u pojašnjenju na portalu britanske vlade. “Možete se također prijaviti za ovu isplatu u ime nekoga tko je umro nakon što je postao teški invalid zbog određenih cjepiva. Morate upravljati njihovom imovinom da biste se prijavili.”

Do sada je Uprava za poslovne usluge Nacionalne zdravstvene službe (NHS), tijelo koje se bavi VDPS-om, potvrdilo da je od svibnja 2022. primilo 1681 zahtjev koji se odnosi na cjepiva protiv COVID-19.

“Na temelju trenutnih pravila, nakon što se medicinska dokumentacija pošalje na procjenu, očekujemo da ćemo dobiti povratnu informaciju za većinu ovih slučajeva od neovisnog medicinskog procjenitelja u roku od 12 tjedana”, objasnio je glasnogovornik.

Sukobi interesa

Novi program odštete uslijedio je nakon brojnih kontroverzija oko manjkave učinkovitosti cjepiva protiv COVID-19, kao i golemih sukoba interesa između farmaceutskih predstavnika i političara koji guraju eksperimentalna cjepiva.

Državne zdravstvene agencije također su pomogle prikriti podatke iz ispitivanja cjepiva protiv COVID-19, koji su, kada su objavljeni, sugerirali da cjepiva ne daju istu razinu imuniteta kao što su reklamirali njihovi zagovornici u Bijeloj kući i glavnim medijima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
Narod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button