Izbor uredništva

Posljednji podsjetnik vjernicima: Ne glasovati za one koji promiču pobačaj, rodnu ideologiju i nekonotrolirane migracije!

Komisija Hrvatske biskupske konferencije Iustitia et pax uoči izbora izdala je priopćenje u kojemu potiče sve vjernike da kao odgovorni građani izađu na izbore. Stoga nam se valja prisjetiti nekih važnijih smjernica koje je komisija uputila svim građanima, napose vjernicima.

U svojoj izjavi Iustitia et pax pozvala je građane da izađu na izbore i da kod izbora paze na svjetonazorska i vrijednosna pitanja stranaka. Pozvala je i da izbjegavaju ustavno-pravnu krizu državnog poretka, koja se normalizira u nekim političkim krugovima.

Upozorila je i na potrebu zaustavljanja korupcije u Hrvatskoj. Pozivajući i na izbor onih kandidata koji osjećaju potrebe malog čovjeka i stavljaju njegove interese iznad globalističkih.

Izaći na izbore i pri glasanju ne glasovati ”protiv nekoga” nego ”ZA” one koji su pokazali da im se može vjerovati!

Iustitia et pax istakla je najprije važnost samog izlaska na izbore. Poručila je kako je to naše građansko i demokratsko pravo koje možemo iskoristiti za boljitak društva. Ističući i kako vjera nije samo privatna stvar pojedinca već uključuje i društveno-socijalnu dimenziju. A očituje se u suodgovornosti za opće dobro društva i države. Drugim riječima, vjernik nije odgovoran samo za svoj privatni život, nego je suodgovoran za život zajednice u kojoj živi. Izlazak na izbore jedan je od načina očitovanja te suodgovornosti. Jer na izborima građani odlučuju kojoj će političkoj opciji dati povjerenje. Smatrajući da će upravo ona na najbolji način, u njihovo ime, promicati opće dobro društva na dobrobit svih građana.

Pri glasanju je važno da se ne glasuje ”protiv nekoga”, nego da svojim glasom podrže one čija dosadašnja djela pokazuju da im se može vjerovati. Odnosno da svojim glasom ”kazne” neispunjena obećanja onih kojima su prethodno dali glas, istakli su biskupi.

Ne glasovati za one koji promiču pobačaj, rodnu ideologiju i nekonotrolirane migracije!

Komisija je naglasila kako je važno paziti na svjetonazorska i vrijednosna pitanja kod izbora stranaka ili kandidata. Posebno je istakla da se ne daje glas onim politikama koje promiču rodnu ideologiju i pobačaj, posebice one koji pobačaj žele ustavno zaštititi.

”Vjernike, kao i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj, pozivamo da u izboru svojih kandidata vode računa i o vrijednosnim i svjetonazorskim pitanjima. Poput poštovanja vjerskih sloboda u javnom životu i poštovanja života od trenutka začeća do naravne smrti. Kao i neradne nedjelje te sve prisutnije pitanje rodne ideologije.

Iustitia et pax je prepoznala i problem zamjene stanovništva stranim radnicima. Ističe kako je važno da stranke u svom programu imaju dobro razvijenu politiku koja će omogućiti povratak hrvatskih iseljenika. Osobito mladih obitelji te zaustaviti daljnje iseljavanje hrvatskih građana u druge zemlje. Borba protiv korupcije mora biti prioritet svih političkih opcija, a demografija je pitanje svih pitanja, ističu.

Isključiti one koji dovode u pitanje ustavnopravni poredak u zemlji

Komisija je upozorila građane da kod izbora stranaka izbjegavaju krizu državnog poretka naglašavajući kako se među nekim političarima dovodi u pitanje ustavnopravni poredak.

”Međusobno optuživanje, diskreditiranje drugih političkih opcija i njihovih kandidata za Hrvatski sabor, kršenje ustavnih odredbi i narušavanje ustavno-pravnog poretka države nisu ponašanja koja zaslužuju povjerenje građana. A imaju i iznimno negativan odgojni učinak na sva područja društva: od obiteljskoga života preko škole do javnoga i osobito svakodnevnoga života. Takva ponašanja nisu jamac sigurnosti i stabilnosti države i naroda u svjetlu zahtjeva općega dobra svih građana”, istakli su biskupi.

Izvor: narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button