Tenis

Cijepljeni tenisač na turniru u Australiji morao predati meč zbog stezanja u prsima

Napominjemo da nigdje nismo uspjeli podatak da je tenisač Nikoloz Basilashvili cijepljen protiv covida-a, ali kako vidimo na primjeru Novaka Đokovića u Austaliji je nemoguće nastupati ako niste cijepljeni.

Gruzijski igrač predstavljao je svoju zemlju na ATP kupu u Sydneyu. No, u njegovom pojedinačnom meču u srijedu protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, igra je iznenada zaustavljena kada je Basilashvili servirao pri rezultatu 4-1 u prvom setu.

29-godišnjak je dugo pogodio forhend i zaostao 0-30 u igri. Zatim je polako otišao do klupe svoje momčadi i pokušao duboko udahnuti i pijuckati malo vode dok je čekao da fizioterapeut uđe na teren.

Par je razgovarao prije nego što mu se pridružio još jedan liječnik, dok su geste rukama sugerirale da osjeća stezanje u prsima.

Čuo se kako govori: “Nakon svakog udarca ostajem bez daha.

“Ako se osjećate kao da ne možete duboko udahnuti na ovoj razini i ovom intenzitetu, to je problem.” Basilashvili je s liječnicima otišao izvan terena, dok se Tsitsipaszagrijavao s jednim od svojih grčkih suigrača.

Međutim, kada se vratio igrači su se rukovali, a sudac je potvrdio povlačenje. Time je prekinut niz od četiri poraza pojedinačno u neobičnim okolnostima za Tsitsipasa, koji se oporavlja od operacije lakta.

No, ovo ne bi bila idealna priprema za 4. mjesto svijeta uoči Australian Opena. Tsitsipas je rekao: “Očito nije lako igrati kada nisi 100 posto. “Potpuno razumijem njegovu situaciju. Šteta.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button