Zanimljivosti

Martin Pauk pitao splitsku pročelnicu Leonu Grgić koliko hektar ima metara kvadratnih, evo zašto

Martin Pauk objavio je kako je pročelnici Leoni Grgić prilikom njene prezentacije godišnjeg izvješća odjela kojeg vodi postavio pitanje koliko jedan hektar ima metara kvadratnih na što je ona odgovorila da mu neće odgovoriti jer on sigurno aludira kako ona ne bi trebala biti pročelnica budući da je žensko.

‘Ne, gospođo pročelnice, ne aludiram na to da ‘ne trebate biti pročelnica jer ste žensko’. Aludiram na to da dobro plaćena pročelnica nema pojma da je 1 ha = 10.000 m2. Na apsolutno svim mjestima u svojem izvješću ste napisali da jedan hektar iznosi tisuću metara kvadratnih umjesto stvarnih 10 tisuća metara kvadratnih, a sukladno tome ste prikazali rezultate svog ‘rada’. Samo na ovom primjeru iznosa sredstava i površina čišćenja splitskih plaža ste cjelokupnoj javnosti demonstrirali elementarno nepoznavanje materije i nedostatak općeg znanja. 

Upitna je i vaša stručnost, jer je zbilja neshvatljivo kako netko tko vodi odjel za komunalu i godinama radi u Banovini ne zna iskazivati površine, što je gradivo trećeg razreda osnovne škole. Prema vašoj računici, po kojoj splitske plaže imaju površinu od 71 hektara, ispada da je pola grada Splita zapravo plaža. Ako krenemo od Bačvica i dođemo do Žnjana, onda se uspnemo do kampusa na Splitu 3 i završimo kod Koteksa, prema vašoj računici – cijelo vrijeme smo na plaži koju revno čiste vaše službe.

Dakle, nema tu nikakvog seksizma i ta vam karta neće upaliti, riječ je isključivo o neznanju i nestručnosti. Sreća naša da gradonačelnik Puljak nije u ruke vaše službe prepustio projektiranje nekakvog parka ili igrališta, jer možda bi Grad Split ušao u granični spor s Republikom Sjevernom Makedonijom’, napisao je Pauk.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button