Domovina

Pravobraniteljica Ljubičić kazneno prijavljuje Pernara jer je tužio Nou Kraljevića zambijskoj policiji. Pernar ekspresno odgovorio.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić danas će predati kaznenu prijavu protiv Ivana Pernara jer je zambijskoj policiji javio da je među osmero uhićenih Hrvata i transrodna osoba Noah Kraljević.

Takav čin ima elemente prekršajnog djela uznemiravanja i prema Zakonu o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Ako se dokaže i motiv mržnja prema transrodnim osobama, odnosno elementi kaznenog djela zločina iz mržnje članak 325. Kaznenog zakona… Mi se nikad nismo libili pokretanja prekršajnih ni kaznenih prijava”, rekla je ranije pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić.

Pernar se oglasio i na svom Facebook profilu te je poručio da će kazneno prijaviti i Višnju Ljubičić i Sandru Benčić zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, javlja RTL.

“Detaljno ću objasniti zašto to činim, pozvani su svi mediji i građani kojima je stalo do istine”, poručio je.

Podsjetimo, bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ne krije da se javio zambijskoj policiji vezano za slučaj uhićenih Hrvata koji su osumnjičeni za trgovanje djecom.

“Jedan od njih tvrdi da je usvojio dijete u DR Kongo, iako je transrodan. Koliko ja razumijem, DR Kongo ne dopušta transrodnim osobama posvajanje djece. Budući da je ta osoba transrodna kako je mogla legalno usvojiti dijete u DR Kongu?”, pisao je ovo Ivan Pernar zambijskoj policiji.

Reakciju Ivana Pernara nije trebalo dugo čekati

Ivan Pernar se na najavu kako će ga tužiti na društvenim mrežama oglasio sa dvije nove objave koje prenosimo u cijelosti:

Sutra u 12 pred DORH-om u Gajevoj ću kazneno prijaviti i nju i Benčićku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja.

Detaljno ću objasniti zašto to činim, pozvani su svi mediji i građani kojima je stalo do istine!

Upravo sam bio u Ambasadi DR Konga u Beogradu i pitao kako je moguće da transrodne osobe iz Hrvatske posvajaju djecu iz Konga.

Na moje iznenađenje, njihov predstavnik mi je rekao da su u DR Kongu zabranjena sva posvajanja iz stranih zemalja neovisno o tome je li netko transrodna osoba ili ne i da ne zna što uopće odgovoriti na tvrdnje onih koji tvrde da su posvojili djecu iz Konga.

Tim odgovorom mi je cijela priča oko autentičnosti dokumenata o posvajanju postala još čudnija.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da ti papiri nisu krivotvorina, međutim kako bi mogli imati valjane papire ako su posvajanja iz Konga zabranjena?!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button