Izbor uredništva

Zašto su to radili? Treba li pokrenuti pitanje porijekla imovine prije i poslije pandemije?

Ako su naprosto pogriješili i objasne nam kako su i zašto pogriješili, znat ćemo da nisu bili lobisti koji su nam lagali za osobni profit.

Kako je pokretanje projekta pandemija .hr uzburkalo brojne duhove, moram još jednom ponoviti ono što sam nekoliko puta jasno rekao.

Nitko od znanstvenika i stručnjaka koji su bili medijski eksponirani tijekom pandemije nije uvijek bio u pravu. To je bilo naprosto nemoguće. Našli smo se u novoj i nepoznatoj situaciji i svi smo iz male količine nepouzdanih podataka pokušavali shvatiti istinu.

Ja sam isto u nekoliko navrata javno govorio krive stvari

Međutim, ono što je važno da je to s moje strane bila pogreška, a ne namjerno izgovorena laž. Primjerice početkom pandemije sam među prvima zagovarao korištenje maski i držanje stvari „u karanteni“ prije unošenja u kuću. Te moje pogreške bile su posljedica stava WHO da se virus ne širi aerosolom, već kapljicama i preko površina. Neka rana istraživanja iz Koreje su to također pokazala i ja sam te informacije prenosio. Kada se pokazalo da nije tako i da se virus primarno širi aerosolom, bilo je jasno da su maske vrlo slabo učinkovite. I da dugoročno nametanje istih nema nikakvog smisla.

Moja druga značajna pogreška je bila početkom 2021. godine kada sam vjerovao objavljenim studijama. One su pokazale da su mRNA cjepiva iznimno učinkovita i da ćemo cijepljenjem tridesetak posto populacije (uz dio ljudi koji su imunitet stekli prebolijevanjem) doći do tzv. „imuniteta krda“ i da će pandemija biti gotova. Nažalost, pokazalo se da cjepiva vrlo kratkotrajno pružaju zaštitu od zaraze. I da je masovno nametanje cijepljenja bilo motivirano jedino astronomskim profitima industrije pandemije.

Duboko vjerujem da su i neki od kolega znanstvenika koje navodi pandemija .hr također djelovali u najboljoj namjeri i da su naprosto pogriješili u nekim svojim zaključcima.

Međutim, neki od njih su bili vrlo aktivno lobisti covid-kartela koji su širili strah kako bi omogućili bezočne profite svojim poslodavcima.

Te dvije situacije je jako važno razlikovati. A najlakši način za razlikovati ih je da kolege koje su iznosile neistinite tvrdnje u medijima jednostavno objasne zašto su to radili. Ako su naprosto pogriješili i objasne nam kako su i zašto pogriješili. Znat ćemo da nisu bili lobisti koji su nam lagali za osobni profit. Neki od njih, poput primjerice onog nesretnika s jedne od slika koji me i danas javno prijavljuje Kings College-u da sam antivakser to nikada neće moći priznati, jer to njegov beskonačni ego ne bi mogao podnijeti, no to su rijetki slučajevi teških dijagnoza, a ne nešto što treba generalizirati.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button