Domovina

Hod u Osijeku: Ako spasimo i samo jedan život postigli smo mnogo

Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji, hodalo u Osijeku.

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku istaknula je kako su se na ovogodišnjem petom po redu Hodu za život okupili jer je pravo na život – prvo od svih ljudskih prava.

”Znamo da pobačaj nikad nije rješenje. Znanost je dokazala – život svakog od nas počeo je začećem. Fotografije nerođene djece govore tisuću riječi. Zato je sve većem broju ljudi po cijelom svijetu neprihvatljivo da zakoni njihovih država proglašavaju prihvatljivim usmrtiti nerođeno dijete. Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi. Postoji pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost sam po sebi.

Svojim srcem želimo zaštiti to novo malo srce s otkucajima, zdravo i bolesno, ali i ono starije, bez snage i mogućnosti da iskaže svoju volju u tom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! Dajmo sami sebi priliku odlučiti na temelju činjenica jesu li veći heroji one majke i očevi koji daju priliku životu, izbore se za život bez obzira na okolnosti ili oni koji ga odluče sami prekinuti. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga“, naglasila je Blagojević.

Hod za život ove godine u 15 gradova

Hod za život miroljubiva je inicijativa građana koja traži uvažavanje znanstvenih činjenica da život svakog od nas počinje začećem. Traži zakonsku, ekonomsku, društvenu i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

Pobačaj prekida život nerođenog dječaka ili djevojčice, ranjava majku i oca djeteta i cijelo društvo. Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Ima puno parova koji željno čekaju zagrliti svako nerođeno dijete. Danas, kada živimo u demokraciji, imamo obvezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka! Naša je dužnost biti glas onih koji glasa nemaju!

Ove godine u Hodu za život sudjeluje čak 15 gradova! Po prvi puta održat će se u gradovima Sinju i Opuzenu.

Subota, 18. 5. 2024. ZAGREB I VINKOVCI

Subota, 1. 6. 2024. KNIN i ZADAR

Subota, 8. 6. 2024. OPUZEN (PLOČE+METKOVIĆ), SINJ i VARAŽDIN

Subota, 15. 6. 2024. SISAK

Nedjelja, 16. 6. 2024. SPLIT

Subota, 22. 6. 2024. IMOTSKI

Subota, 7. 9. 2024. SLAVONSKI BROD i RIJEKA

Izvor:narod.hr

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button