Domovina

Krešimir Macan proglašen krivim zbog prostačkog vrijeđanja Karoline Vidović Krišto , mora platiti više od 11000 kuna

Krešimir Macan na Općinskom građanskom sudu izgubio je spor protiv protiv nezavisne saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto navodi portal Direktno.hr.

Podsjetimo, Krišto je tijekom emisije ustvrdila kako se raspravlja o Vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome, a ne o iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki. Macana je optužila za medijsko obmanjivanje jer se, kako kaže “zajedno s medijima predstavlja kao neovisni analitičar”. Njezino izlaganje prekinuo je Macan rekavši joj da je malo zalutala u emisiju i da je ne želi slušati. Ona mu je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on na kraju i učinio i napustio emisiju iako ga je voditelj Mislav Togonal pozivao da se vrati.

“S ovom spodobom ne želim sjediti u studiju”, rekao je ”neovisni analitičar” Macan.

Vidović Krišto potom je podnijela privatnu tužbu zbog povrede ugleda i časti.

Dakle, Macan je, prema presudi koju posjedujemo, kriv jer je tijekom HRT-ove emisije “Otvoreno” kazao da “sa ovom spodobom ne želi sjediti u studiju” – misleći pritom na Vidović Krišto – čime je počinio kazneno djelo protiv ugleda i časti.

Kako se navodi u presudi, “okrivljeni Krešimir Macan osuđuje se na novčanu kaznu u iznosu od 50 dnevnih iznosa”. Visina jednog dnevnog iznosa je 233 kune pa novčana kazna iznosi 11.650 kuna. 

Kaznu je dužan platiti u roku od četiri mjeseca. Isto tako, Macan je dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka te mora, kako se navodi u presudi, platiti 500 kuna u roku od 30 dana.

Tko je medijski manipulator Krešimir Macan?

Krešimir Macan, bivši savjetnik Ivice Račana, Ive Josipovića, te premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, koji je s te dužnosti razriješen nakon što je Thompsonov nastup za Vatrene proglasio neuspjelim ustaškim državnim udarom sveprisutan je u tzv. ”mainstream medijima” te je postao sinonim za medijske manipulacije o čemu smo pisali ranije!

Upravo je Krešimir Macan među prvima u Hrvatskoj osmislio lažne ankete i „vanjske eksperte“, naravno navodno neutralne i objektivne, kako bi virtualnim statistikama s terena i mišljenjem za to plaćenih „stručnjaka“, stvorio nepostojeće političke trendove, a onda s tim istim podacima manipulirao širu javnost servirajući svoje statističke izmišljotine kao stručno i objektivno utemeljene. Sve te političke ankete o navodnoj popularnosti stranaka i procjene glasačkog tijela na izborima, koje su dolazile iz kuhinje Krešimira Macana, pokazale su se uvelike pogrešnim. Izborni rezultati su ih redovito demantirali. 

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button