Izbor uredništva

Tko vjeruje da Andrej Plenković radi za plaću dok njegovi HDZ-ovci kradu milijarde eura?

Cjelokupna hrvatska javnost ostala je zatečena kada je tadašnji predsjednik HDZ-a i Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader podnio ostavku na mjesto premijera kao i na sve stranačke dužnosti. Iako do danas nije razjašnjeno zašto je to baš tada napravio, nekoliko godina kasnije protiv bivšeg premijera počele su se podizati kaznene prijave za razna (ne)djela što je više od 10 godina kasnije rezultiralo i pravomoćnim sudskim presudama.

Sanadera je na mjestu predsjednika HDZ-a zamijenila Jadranka Kosor, a potom i Tomislav Karamarko. Za predsjednika HDZ-a je 2016. godine izabran Andrej Plenković koji je nekoliko mjeseci kasnije postao i predsjednik Vlade.

Od tada se redaju razne afere u Hrvatskoj kroz koje je nestalo na milijarde eura a koje se povezuju s najvišim državnim stranačkim dužnosnicima. O tome svjedoči i niz ministara koji su tijekom sedam godina vladavine Andreja Plenkovića smijenjeni, dali su ostavke ili su pak završili u zatvoru.

Kako je moguće da je u svemu tome Andrej Plenković nevin i da ”ništa nije znao”?

Činjenica 1: Afere Agrokor, INA, HEP, plinske afere, milijarde eura ukradenih ili na papiru legalno prebačenih s računa države na privatne račune u posljednjih nekoliko godina.

Činjenica 2: Andrej Plenković je control freak, kontrolira apsolutno sve procese u stranci, vladi, državnim tvrtkama, u zapošljavanju i pri imenovanjima.

Pitanje: Koja je vjerojatnost da je Andrej Plenković danas iznimno bogata osoba?

Odgovor na to pitanje saznat ćemo kada se preseli HDZ u oporbu, a institucije počnu raditi svoj posao nakon smjena HDZ-ovih kadrova u tijelima istrage i progona.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button