Izbor uredništva

ALARMANTNO! Prekidaju svjetsku prodaju dječjeg pudera zbog moguće povezanosti s rakom

ALARMANTNO! Tvrtka Johnson & Johnson sljedeće godine povlači dječji puder koji sadrži talk u cijelom svijetu. I to  nakon što je isto učinio u SAD-u i Kanadi usred tisuća tužbi koje tvrde da uzrokuje rak zbog kontaminacije azbestom.

Talk će biti zamijenjen kukuruznim škrobom, rekli su iz tvrtke.

Tvrtka se suočila s parnicom u kojoj se navodi da njezin talk u prahu kod korisnika razvio rak jajnika, korištenjem za žensku higijenu. Ili su razvili mezoteliom, rak koji pogađa pluća i druge organe.

Naravno, iz tvrtke J&J, koja pored ostalog proizvodi i „cjepiva“ protiv Covida, demantiraju sve. Inzistiraju na tvrdnji da je puder za bebe s talkom siguran i da ne uzrokuje rak.

Međutim, potražnja za dječjim puderom tvrtke je pala. J&J je 2020. uklonio proizvod na bazi talka u SAD-u i Kanadi. Tvrtka je to učinila nakon što je primijetila pad potražnje zbog, kako oni kažu, “zavaravajućeg reklamiranja u parnici s talkom koje je izazvalo globalnu zbunjenost i neutemeljenu zabrinutost.”

ALARMANTNO! Johnson & Johnson sljedeće godine povlači dječji puder koji sadrži talk u cijelom svijetu .

Interni zapisi kompanije, svjedočenja sa suđenja i drugi dokazi su pokazali da su od najmanje 1971. do ranih 2000-ih, sirovi talk i gotovi prahovi ove kompanije bili pozitivni na male količine azbesta.

Dakle, tvrtka Johnson & Johnson desetljećima je znala da njezin dječji puder sadrži azbest, tvrdi agencija Reuters. To tvrdi na temelju analize dokumenata iz kojih proizlazi i da je tvrtka uspješno utjecala na planove američkih regulatora da limitiraju azbest u puderima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
provjeri.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button