Vjera

Njemački franjevci za provincijala izabrali svećenika koji se javno izjašnjava kao homoseksualac

Novi franjevački provincijal također je izjavio da „osobno podržava napore Sinodalnog puta, zalaže se za kritičko promišljanje celibata u svećeničkom načinu života te za ređenje žena“.

Tristotinjak članova Franjevačke provincije Svete Elizabete u Njemačkoj izabralo je za provincijala oca Markusa Fuhrmanna koji se prije nekoliko tjedana u javnosti deklarirao kao homoseksualac, piše CNA, prenosi bitno.net.

homoseksualac
Slika: Novi provincijal franjevačke provincije Svete Elizabete u Njemačkoj je Markus Fuhrmann (treći s lijeva) koji se prije nekoliko tjedana u javnosti deklarirao kao homoseksualac / Foto: https://franziskaner.net/franziskaner-waehlen-neue-provinzleitung/

U razgovoru za službenu internetsku stranicu nadbiskupije Munchen i Freising MK-Online, Fuhrmann je izjavio kako “on kao homoseksualac želi pokazati kako i on može  biti dio Crkve” te da “u Crkvi ima previše licemjerja”.

Osim toga, novi franjevački provincijal je izjavio kako:

  • „osobno podržava napore Sinodalnog puta,
  • zalaže se za kritičko promišljanje celibata u svećeničkom načinu života te
  • za ređenje žena“.

Upitan da komentira činjenicu da su njegova braća franjevci za vrijeme izbora znali za njegovu homoseksualnost, novi provincijal je izjavio kako mu je drago „da je to braći vrlo pozitivno“. Dodao je: “Primam puno ohrabrenja i možda se ta iskra uvažavanja može proširiti na druga područja Crkve. Mislim da je to dobro.”

Fuhrmann je rođen 9. kolovoza 1971. u Hannoveru, glavnom gradu Donje Saske. Prve zavjete je položio 1998. godine, a vječne 2003. godine Za svećenika je zaređen 7. svibnja 2005. godine. U Kölnu, koji se nalazi na području provincije Svete Elizabete, služio je siromašnima, a prije izbora služio je kao provincijski vikar.

Što se tiče njegovog budućeg rada, novi franjevački provincijal u Njemačkoj rekao je za MK-Online da je “velika promjena neminovna” te da “on tu promjenu želi i mora oblikovati zajedno s braćom”.

U Katekizam Katoličke Crkve u poglavlju “Čistoća i homoseksualnost” piše:

Slika: izvadak iz Katekizma Katoličke Crkve KKC

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
bitno.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button