Vjera

Je li nova Sinoda Katoličke Crkve (10/2021 – 10/2023) pretkazana?

Iako Crkva nije potvrdila ukazanja u Garabandalu kao vjerodostojna, znakovito je da se u tim navodnim ukazanjima najavljivala Sinoda (“…koja će biti vrlo važna za budući Crkvu…”), od 12-to godišnjeg djeteta koje razlikuje i inzistira na pojmu Sinoda, a ne Koncil, (na temelju navodnih ukazanja) iako nema značajnijeg obrazovanja o toj materiji.

Papa Franjo je prošle subote i nedjelje, 9. i 10 listopada, u Rimu otvorio Sinodalni hod priprave za XVI. redovitu sinodu biskupa koja će se održati u Rimu 2023. godine. Sinode su vrlo važni događaji u životu Crkve jer se na njima zajedno raspravlja, sluša, promišlja i moli da Božji narod pod vodstvom Duha Svetoga raspoznaje znakove vremena i traži odgovor na važna pitanja koja nas zaokupljaju te tako vjerno svjedoči svoje poslanje u današnjem svijetu.

Sinode u ovom obliku ustanovio je papa Pavao VI. na kraju Drugoga vatikanskog sabora odgovarajući na prethodne želje saborskih otaca.

Ova sinoda će se održati pod naslovom Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje. Sinodalni hod će se odvijati na tri razine: biskupijskoj, kontinentalnoj i sveopćoj. Prva faza sinodalnog hoda tijekom sljedećih mjeseci događat će se u pojedinim biskupijama i njezino otvaranje predviđeno je 16. i 17. listopada, prenosi Bitno.net.

Sinoda
Slika: Papa Franjo tijekom trenutka razmišljanja koji je prethodio početku Sinode; Vatikan, 9. listopada 2021. (Vatican Media)

“Ponavljam da Sinoda nije parlament, to nije ispitivanje mišljenja”, rekao je papa Franjo u subotu, 9. listopada, u Novoj sinodskoj dvorani, u svom govoru u prigodi trenutka razmišljanja koji je prethodio otvaranju Sinode 2021.-2023., posvećene temi “Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje, poslanje”.

Monsinjor Piero Coda, član Teološkog povjerenstva Sinode i nedavno imenovani glavni tajnik Međunarodne teološke komisije, u intervjuu za Vatican News, istaknuo je kako je sinoda koja je upravo otvorena u Vatikanu “najvažniji crkveni događaj nakon Drugog vatikanskog koncila”. “Prvi put u dvije tisuće godina povijesti Crkve, Sinoda je pozvana uključiti cijeli Božji narod”, prenosi Vaticannews.va.

San Sebastián de Garabandal je ruralno selo u planinskom lancu Peña Sagra u sjevernoj Španjolskoj. Smješten u autonomnoj zajednici Cantabria, na oko 600 metara nadmorske visine. Broj stanovnika 107 (2008.g.). Poznato je po ukazanjima iz Garabandala koja su po navodima vidjelaca započela 18.06.1961.g. i trajala cca 18 mjeseci…

Veza sa ukazanjima u Garabandalu:

Časna majka Nieves Garcia u intervju objašnjava proročanstvo iz Garabandala a prema svjedočanstvima vidjelice Conchite, i navodi:

Tijekom ukazanja u Garabandalu Gospa je vidjelici Conchiti navela da će prije budućih događanja održati vrlo važna sinoda Crkve. Kada su vidjelicu pitali je li misli na Koncil (drugi crkveni Koncil koji je sazvan 1962.g. a zaključen 1965.g.), vidjelica je bila izričita kako Gospa nije navela pojam Koncil, “…ona je rekla Sinoda, i mislim da je Sinoda mali Koncil..”.

Vidioci, slijeva na desno: María “Conchita” Concepción González, Mari Cruz Gonzalez, Mari Loli Mazón, Jacinta González

Časna majka Nieves Garcia dodaje, da je nevjerojatno da 12-to godišnje djete (koliko je vidjelica Conchita u to vrijeme imala godina) zna razlikovati i inzistira na razlikovanju pojma Sinoda od Koncila bez ikakvog obrazovanja. I to o nečemu o čemu se u to vrijeme uopće nije pričalo. Nadalje dijete jasno definira Sinodu kao mali Koncil….te jasno navodi da će Sinoda biti vrlo važna za buduću KC.

Svjedočanstvo možete pogledati u videu (sa titlovima na engleskom).

Sinoda Crkve pretača Upozorenja?

Glavne poruke ukazanja u Garabandalu su potreba obraćenja ljudi:

-potreba stavljanja Euharistije na prvo mjesto u našim životima,

-često klanjanje presvetom oltarskom Sakaramentu,

-prinošenje žrtvi,

-voditi dobar život i dr.

Osim smjernica kako živjeti i raditi na duhovnim pripremama, Gospa je zapanjila najavom niza nadnaravnih budućih događaja:

-Upozorenje: najavljeno kao planetarni događaj, koji će svaki čovjek iskusiti osobno, od najmanje djece do najstarijih, bez iznimke, bez obzira na mjesto, vrijeme, stanje pojedinca i dr.. Upozorenje se može najbliže opisati, prema svjedočanstvima vidjelaca iz Garabandala, kao osobni pogled pojedinca u svoju Dušu na način kako je Stvoritelj vidi. Što smo sve Dobro i/ili Zlo učinili i/ili propustili učiniti u našim životima. Samo Upozorenje će biti, iako bez fizičkih posljedica, zastrašujuće, posebno za grešne duše od kojih će neki, nakon tog događanja, umrijeti zbog straha ili šoka. Ovaj događaj bi trebao dovesti do ispravljanja svijesti čovječanstva koje neki danas nazivaju i prosvijetljenje. Samo Upozorenje se neće moći zanijekati – iako će biti pokušaja. Upozorenje će biti priprema za dolazak Velikog Čuda;

-Veliko Čudo: koje se ima dogoditi unutar 12 mjeseci od Upozorenja na mjestu ukazanja u Garabandalu;

-Trajni Znak – se navodi kao sljedeći nadnaravan događaj koji će se pokazati kraj sela Garabandala i ostati do kraja vremena. Ovaj znak se najavljuje kao dokaza Božje i Gospine ljubavi za čovječanstvo. 14.09.1965.g. vidjelica Conchita navodi kako će Znak ostati zauvijek i predstavljati će nešto neviđeno u ljudskoj povijesti. Znak će se moći vidjeti, snimiti, uslikati ali ne dodirnuti ili uništiti.

-Uvjetna Kazna: za koji se navodi da je uvjetna jer se može izbjeći ako se poruke Garabandala primjene a narod obrati. Ova kazna se prikazuje kao izravna Božja intervencija u ovozemaljsku stvarnost.

Za vrijeme ukazanja o budućim događajima su cijelo vrijeme bili u agoniji. Ostali svjedoci tog događaja su bili u šoku te su mislili da dolazi kraj.

Vjerodostojnost ukazanja u Garabandalu

Navodna ukazanja u Garabandalu u sjevernoj Španjolskoj, gdje su četiri mlade djevojke tvrdile da im se Gospa ukazivala od 1961. do 1965. Odgovor svakoga pojedinog biskupa biskupije Santandera bio je jednoobrazno negativan, i sadašnji je biskup Vilaplaua suglasan s tim pravorijekom. Unatoč tomu, postoje brojne aktivne udruge koje podržavaju Garabandal. Jednostavan slučaj neposluha zakonitu autoritetu, prenosi Bitno.net od Inside The Vatican.

1965. g. biskup biskupije Santander osudio je ukazanja kao lažna. To su učinila i petorica biskupa nakon njega. Iz Vatikana, njihovu odluku podržao je i u ime Svete Kongregacije kard. Ottaviani, a jednom se oglasio i kard. Šeper, prefekt Kongregacije za nauk vjere…(izvor).

Miracle of the Visible Host
Slika: Djeca zu zatražila vidljivi znak vjerodostojnosti ukazanja, taj znak im je pružen u obliku fotografije hostije na jeziku vidjelice prilikom primanja nadnaravne pričesti.

O ukazanjima postoji na internetu brojni slikovni i video materijali.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button