Svijet

Vatikan uskratio odobrenje Bidenu za sudjelovanjem na svetoj misi s papom Franjom

Joe Biden se prvi puta kao američki predsjednik u ponedjeljak susreo s papom Franjom, a zanimljivost je da mu je Vatikan odbio zamolbu za sudjelovanjem na jutarnjoj misi 15. lipnja s papom i da od njega primi svetu pričest, prenosi to pouzdan vatikanski izvor, a izvještava CNA.

Biden je na svom putovanju u Europu odlučio provesti jutro u posjetu Svetom ocu. Predsjednikova pratnja prvotno je zatražila da se u protokol posjeta uvrsti i slavlje svete mise. Međutim, Vatikan je uskratio odobrenje nakon što je razmotrio posljedice koje bi nastale kada bi Biden javno, iz papinih ruku primio svetu pričest.

Naime, zasjedanje Biskupske konferencije biskupa SAD-a (USCCB), zakazano za 16. lipnja, trebalo bi rezultirati donošenjem dokumenta o ujednačenoj praksi podjeljivanja, odnosno uskrate pričesti katolicima koji podržavaju pobačaj. Vatikan vjeruje da bi podjeljivanje pričesti Bidenu u tom smislu utjecalo na donošenje odluke američkih biskupa.

Predsjednik Biden na putovanju

Predsjednik Biden na putovanju

Američki predsjednik putuje iz Bruxsellesa, gdje je prisustvovao summitu država G7. Nakon toga leti za Ženevu na susret s ruskim predsjednikom Putinom, planiran za 16. lipnja.

Prvi puta se susreo s papom Franjom kao američki potpredsjednik u rujnu 2015. za vrijeme posjeta Svetoga oca SAD-u prigodom Svjetskog susreta obitelji u Philadelphiji.

Iduće godine, 29. travnja 2016., je sudjelovao na summitu o regenerativnoj medicini, održanom u Vatikanu. Tom je prilikom hvalio papu Franju i zagovarao globalnu udruženost u naporima oko liječenja raka. Tada je započeo svoj govor prisjećajući se njegovog prethodnog navedenog susreta s papom u SAD-u. Sveti otac mu je tom prigodom pružio utjehu nakon smrti Bidenova najstarijeg sina Beaua, koji je preminuo u 46. godini od malignog tumora na mozgu prethodne godine.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button