Domovina

Komšić kao Tito. Želi doživotno ostati u Predsjedništvu BiH!

Željko Komšić je poručio da Bosna i Hercegovina u novonastaloj geopolitičkoj situaciji, odnosno u konfrontaciji dviju vrsta vrijednosti, demokratske i autokratske, ne može sebi dopustiti luksuz kakav je eksperimentiranje s izbornim procesom.

Stoga je predložio da se nastavi s dosadašnjim koji nije u skladu s Ustavom, iako on tvrdi da jest, i to kako bi se “stabilizirale prilike u regiji”.

“Upravo izborni proces, kao okosnica demokratskog poretka neke države i društva, u bilo kojem slučaju ne smije biti doveden u pitanje, a što se prije svega odnosi na špekulacije o odgađanju izbora. U ovom trenutku konfrontacije dva sustava vrijednosti, neophodno je prije svega osigurati kontinuitet izbornog procesa sukladno Ustavu Bosne i Hercegovine”, kazao je Komšić.

Kaže kako svako eksperimetiranje može samo prouzrokovati destabilizaciju i institucija i države.

“Bosna i Hercegovina iznad svega zaslužuje stabiliziranje ukupnih društvenih i političkih prilika. Osim toga, u novonastalim globalnim okolnostima koje izazivaju strepnju, kontinutet izbornog procesa i integritet demokratskog poretka su civilizacijska i generacijska odgovornost i minimum našeg doprinosa stabilizaciji prilika u regiji. Samo na taj način ćemo u okviru naših mogućnosti biti na pravoj strani”, rekao je Komšić.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button