Domovina

Nikola Grmoja: “Gdje je logika i tko donosi smiješne odluke? Srbi mogu u RH, ali Hrvati iz BiH ne.”

Nikola Grmoja, zastupnik Mosta na svom Facebook profilu je komentirao revidirane uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku. ”Državljani Srbije mogu u Hrvatsku bez ikakvih ograničenje, a hrvatski državljani iz BiH mogu samo na 12 sati. Gdje je tu logika i kako se uopće donose ove smiješne odluke?!”, upitao je Nikola Grmoja.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije objavilo je 25. lipnja na svojim službenim stranicama kako državljani Srbije mogu ući u Hrvatsku bez ograničenja. Državljani Srbije mogu ući u Hrvatsku bez ograničenja, odnosno pod istim uvjetima koji su bili na snazi prije mjera uvedenih radi sprječavanja širenja virusa COVID-19. Nije potrebna potvrda o cijepljenju niti negativan PCR test, navodi se na stranici. Isto je objavilo i Veleposlanstvo Srbije u Zagrebu.

Inače, 16. lipnja, države članice Europske unije (EU) odlučile su Srbiju vratiti na popis epidemiološki sigurnih zemalja, čiji će građani moći putovati u EU. Podsjećamo, Hrvati iz BiH bez testa mogu ući u Hrvatsku na 12 sati, ako imaju valjan razlog.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button