Domovina

Pogledajte što je Luka Mišetić odgovorio političaru koji tvrdi da BiH može odbiti vojnike bilo koje zemlje

Međutim, njegovu izjavu odmah je odbacio Luka Mišetić, poznati hrvatski odvjetnik s američkom adresom koji se istaknuo obranom hrvatskih generala u Haagu.

U ionako uzburkanoj BiH dodatno su se zaoštrili odnosi i porasle tenzije najavom slanja hrvatskih vojnika u tu zemlju.

Najglasniji u tome su Bošnjaci, i tzv. hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić koji je poručio: ‘Što je vojska Hrvatske dolazila u BiH, dolazila je’

Tu je i neizostavna ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Ona ne želi “agresorske vojnike” u BiH dok istovremeno ima stan u “agresorskoj zemlji”, točnije u Zagrebu. A nedavno je u medije isplivao i njezin hvalospjev Hrvatima i Franji Tuđmanu za vrijeme rata.

“Unatoč ratnim neprilikama, pružili ste utočište tisućama izbjeglica. BiH nema boljeg prijatelja od Hrvatske”, poručila je tada Turković dok je danas očito zaboravila ratne prilike.

Također, pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa” uputile su dopis glavnom tajnika UN-a Antoniju Guterresu i savjetnici glavnog tajnika za prevenciju genocida u Vijeću sigurnosti UN Alicei Wairimu Nderitu u kojem pozivaju da spriječe “namjeru Vlade Hrvatske da putem UN-a i NATO-a vojno angažira svoje oružane snage u BiH posredstvom misije ALTHEA”.

Sada se evo oglasio i bh. političar Reuf Bajrović koji je na Twitteru objavio status o vojsci na teritoriju BiH.

“Usprkos NATO mandatu, država BiH može odbiti vojsku bilo koje pojedine zemlje na svom teritoriju kroz odluku Predsjedništva. Tu je i dalje 2:1 za BiH na ključnim pitanjima”, napisao je.

Međutim, njegovu izjavu odmah je odbacio Luka Mišetić, poznati hrvatski odvjetnik s američkom adresom koji se istaknuo obranom hrvatskih generala u Haagu.

“Netočno. BiH je potpisom na Daytonski sporazum dala dopuštenje NATO-u da odlučuje koje će države članice dati snage u BiH. A Aneks 1-A izričito je zahtijevao od Hrvatske da povuče svoje snage iz BiH, ali je izuzetak od ovog zahtjeva bio ako Hrvatska sudjeluje kao dio međunarodnih snaga u BiH”, poručio je Mišetić priloživši dokument.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button