Svijet

Zašto je Bin Laden dao instrukcije AlQaedi da pucaju samo na Obamu? “Poštedite Bidena”, glasila je naredba…

LONDON – Bivši vođa terorističke organizacije Al Qaeda, Osama bin Laden, navodno je svojim sljedbenicima zabranio ubojstvo Josepha Bidena dok je bio potpredsjednik Sjedinjenih Država, jer ga je smatrao nesposobnim za rad i vjerovao da će “voditi Sjedinjene Države u krizu “ako džihadisti uspiju ubiti bivšeg šefa Bijele kuće Baracka Obamu.

Kako prenosi “Daily Mail”, Bin Laden je navodno dao ovo naređenje 2010. godine, a otkriveno je u pismu među dokumentima u pakistanskom skloništu, gdje su ga 2011. ubile američke specijalne snage.

Dokument je objavljen 2012. godine, ali je sada ponovno u središtu pozornosti i dobio je na značaju nakon kaotičnog povlačenja Sjedinjenih Država iz Afganistana, uslijed čega su talibani preuzeli vlast, dodaje britanski list.

Bin Laden je napisao poruku od 48 stranica pomoćniku identificiranom kao “brat Shaikh Mahmoud”, čije je pravo ime Atiiah Abd al-Rahman.

Na stranici 36, Osama je izrazio želju da oformi dva tima ubojica – jedan u Pakistanu, drugi u Afganistanu – čiji bi cilj bio napasti Baracka Obamu ili bivšeg direktora CIA -e Davida Petraeusa ako uđu u jednu od dvije zemlje.

Objašnjavajući zašto želi napasti Obamu, Bin Laden je rekao:

“Obama je šef nevjernika i njegovo ubojstvo Bidena bi  učinilo predsjednikom. Ali Biden je potpuno nespreman za tu poziciju, dovest će Sjedinjene Države u krizu.”

“Što se tiče Petraeusa, njegovo bi ubojstvo promijenilo ishod rata”, navodno je napisao Bin Laden.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
poskok info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button