Uncategorized

Indexov Duhaček prozvao Luku Mišetića: Ugledni odvjetnik mu brutalno odgovorio

“Neka netko javi Ukrajincima da će, ako ga ubiju bez suđenja, Putin biti ‘nevina žrtva’. Luka Mišetić će objasniti zašto”, napisao je u srijedu na Twitteru Gordan Duhaček, kontroverzni novinar portala Index i LGBT aktivist, prozivajući uglednog odvjetnika Luku Mišetića, najpoznatijeg po obrani hrvatskog generala Ante Gotovine.

Ubrzo je stigao i odgovor uglednog odvjetnika.

“Neka netko javi Ukrajincima da mogu slobodno likvidirati preko 55.000 ruskih ratnih zarobljenika bez suđenja jer su svi Ruski vojnici zločinci. Gordan Duhaček će objasnit zašto”, odgovorio je Mišetić.

Podsjetimo, iako nije prošla inicijativa triju baltičkih država za osnivanje posebnog suda za ratne zločine koje su počinili Rusi u ovom ratu, europski čelnici smatraju da je za početak dovoljno što i Međunarodni sud u Haagu već sakuplja dokaze za moguće zločine, a Europska bi komisija trebala provjeriti, treba li učiniti više od toga. Glavni tužitelj Međunarodnog suda za ratne zločine (ICC) Karim Khan sredinom listopada istaknuo je da Vladimir Putin neće biti pošteđen progona za ratne zločine ako dokazi budu upućivali da ih je počinio. “Ne postoji imunitet za međunarodne zločine, a također nema ni zastare za ratne zločine ili zločine protiv čovječnosti”, naglasio je.

Ni Rusija ni Ukrajina nisu članice ICC-a i Moskva ne priznaje taj sud koji je uspostavljen u Den Haagu 2002. Međutim, Ukrajina je odobrila istragu o mogućim ratnim zločinima počinjenim na njezinu teritoriju od 2014. godine kada je Rusija anektirala poluotok Krim.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button