Domovina

I Miro Bulj završio na sudu u Zlataru

Prvo plinarsko društvo/PPD tužilo je Miru Bulja zbog njegovih izjava vezano za sumnjivu kupovinu zeljišta u Baškom polju. Zanimljivo je da je ta tužba završila na sudu u Zlataru a navedeno je na svom FB profilu komentirao Bulj:

”Vujnovac i PPD me tuže i progone zbog istine, predmet završio na sudu u Zlataru!

Vraćam se sa suda u Zlataru sa glavne rasprave u tužbi koju je protiv mene pokrenulo Prvo plinarsko društvo/PPD nastalo na trgovanju ruskim plinom na čijem je čelu Pavo Vujnovac.

Taj najmoćniji hrvatski poduzetnik čije je bogatstvo eksplodiralo za vrijeme Vrdoljakova i HDZ-ovog upravljanja energetikom i koji je novcem pomogao HDZ-u kada su se našli u financijskim problemima, silno se uznemirio zbog mog govora u Saboru o njegovom preuzimanju Baškog polja.

Dio izrazito vrijednog zemljišta uz more u Baškoj vodi je prvo općinsko vijeće i HDZ-ov načelnik Roščić pretvorili u negrađevinsko da bi ga nakon što ga je preuzela grupacija povezana s Vujnovcem pretvorila u građevinsko zemljište.

Ostatak je ta sumnjiva grupacija kupila od mirovinskih fondova tj. od države i to sve za smiješni iznos.

Neke parcele u Baškom polju ta sumnjiva grupacija je kupila za smiješni iznos od 15 eura po kvadratu.

U tom kartelu su kralj plina i vlasnik PPD-a Pavle Vujnovac, Zoran Gobac i bivši zamjenik šefa SOA-e Josip Jurčević.

U bescjenje su dobili kompleks vrijedan 2 milijarde kn. Osim toga mirovinski fondovi su od iste grupacije prije toga kupili hotel u Postirama i na toj transakciji Vujnovčeva bratija je zaradila dovoljno da kupe Baško polje. Praktički su se dokopali najvrijednijeg zemljišta za 0 kn.

U malverzacije oko Baškog polja uključeni su i Plenkovićev politički otac Mate Granić, a spominje se i u službenoj zabilježbi načelnika i bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Sada me tužbama žele ušutkati i to ne samo mene nego i moje kolege Troskota i Grmoju.

Ali na krive su se namjerili. Ne damo se ni kupiti ni zastrašiti. Borit ćemo se za interese hrvatskih građana posebno jer su ovdje u pitanju naše mirovine jer su mirovinski fondovi oštećeni zbog pogodovanja vodstva fondova ovoj sumnjivoj grupaciji.

Nije slučajno da je ova slučaj završio u Zlataru. Znamo kakve su se odluke tamo donosile vezano uz posvajanja iz Konga.

Unatoč tome vjerujem da je istina na mojoj strani i da moćnici neće upregnuti hrvatsko pravosuđe u obračun sa mnom kako bi me ušutkali.

Građani su me izabrali da govorim i štitim njihove i nacionalne interese i u tom poslanju me nitko neće zaustaviti. Pa ni kraljevi plina a odnedavno kraljevi nekretnina i hrvatskog turizma.” napisao je Bulj.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button